Kada je osvojila nagradu na Filmskom festivalu u Kanu, ulogom u našem čuvenom filmu "Skupljači perja", Oliveri Katarini su proricali svetsku popularnost. Izvođenjem pesme "Đelem, đelem" upisala se u muzičku istoriju.

Strani mediji su je nazivali "novom Anom Manjani", po čuvenoj italijanskoj glumici. Ostvarila je glumačku i pevačku karijeru, glumila u više od 30 filmskih i TV ostvarenja. U slavnoj pariskoj sali "Olimpija" održala je čak 72 uzastopna koncerta, što je bio izuzetan uspeh.

Živela u Parizu, Milanu i Rimu, a govorilo se da je talentom i lepotom privukla mnoge moćne muškarce. 

olivera katarina 4-min.jpg
Instagram / oliverakatarinaofficial 

"Dok sam živela tamo bila sam jako upadljiva zbog svoje lepote i držanja, a to je bilo veoma opasno. Ljudi su stalno nasrtali na mene.

Ozbiljno mi se udvarao jedan riđokosi monarh čije ime ne mogu da otkrijem jer je i danas kralj jedne države, ali odbila sam ga jer sam bila zaljubljena u Milana Galeta Muškatirovića, svoju prvu veliku ljubav, čuvenog vaterpolo golmana", ispričala je Olivera za Kurir.

olivera katarina 3-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Upoznala sam Tita kada sam snimala "Nišku banju". Odjednom sam čula da je Tito u studiju, a on je seo za kameru i gledao me. Otpustio je kamermana da me sam snima. Drugi put je bilo kad sam sa suprugom Miladinom Šakićem čekala Novu godinu. Prišao nam je Milan Vukos i rekao da Tito želi da mu pevam. Tu se nije moglo reći "ne"", kaže pevačica.

Ipak, danas je kaže "jedna od najusamljenijih žena u Srbiji". "Samujem u četiri zida, zaboravljena od većine prijatelja i kolega. Sačuvala sam dostojanstvo i nisam depresivna. Neću nikoga da molim", rekla je jednom prilikom. O njenim emocijama svedoče i stihove koje je objavila na svom Instagram profilu: 

"Moje je ime Alba,
Setite se moga lika,
Prkosna, gorda žena,
A sad sam samo slika... "

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna