Jedna od najpoznatijih pevačica u regionu Tereza Kesovija mnogo puta se suočavala sa nedaćama i tragedijama. Jednom takvom je i počeo njen život - majka joj je preminula kada je Tereza imala svega dva dana. Uzrok smrti je bila sepsa, jer su se tih godina žene porađale kod kuće i nije bilo adekvatne medicinske nege.

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana, a nakon razvoda od njega pevačica se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija.

Godine 1974, dok je u Nemačkoj snimala spot, saznala je da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći, a ubrzo nakon toga preminula joj je i maćeha.

Tereza Kesovija suočila se i sa velikim zdravstvenim problemima. Nakon što je saznala da boluje od raka odstranjen joj je bubreg i dva tumora u uhu, a morala je da operiše i glasne žice.

Kako je svojevremeno ispričala, u jednom od teških perioda pokušala je sebi da oduzme život. Kobni događaj odigrao se u Parizu, a pevačicin sin tada je imao samo tri godine.

"Istina je, pokušala sam da se ubijem. Ne volim da lažem nikada u životu. Ni kada sam bila mala nisam lagala za ocene, i kada dobijem jedinicu. Dobro se čovek oseća kada govori istinu. To se desilo u Parizu, bilo mi je jako teško. Tada mi je dete imalo tri godine... Nisam imala neki preterani razlog da sebi skratim život, mislim da je bila 1967 godina. Ležala sam, gledala sam u svaku crticu na plafonu, tražila sam neku paučinu i sabirala svoje crne misli. Kao neki automat, kao robot, ja sam skočila i potražila lekove. Užasno sam bila glupa tada, sada mi je smešno... Moje dete je došlo na vrata, ali ja sam već popila tablete. Brzo sam otišla u bolnicu, bila je blizu, na sreću", rekla je ona jednom prilikom za medije.

Još fotografija Tereze Kesovije pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / terezakesovijaofficial Tereza Kesovija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna