Seka Aleksić ne može da sakrije tugu zbog preranog odlaska Saše Vidića. Poznati srpski modni kreator i stilista, preminuo je baš na pevačicin rođenandan što ju je dodatno ganulo.

"To je bio šok za mene. Planirali stajlinge sa njim, čuli smo se pre 10 dana. Teško mi je zbog toga, u četvrtak je sahrana. Iznenada se desilo. Ja sam u kontaktu sa njegovim najbližim članom porodice, to mu je rođak, koji je u Beogradu. Stresno je i teško je. Skoro je bio pa sam. Pamtiću ga po veselom duhu. Prozivao je sve, pa i mene, ja sam mu uvek opraštala. Ja njega volim. iIo je na mojoj promociji, posle toga smo se viđali i čuli. Bio je dobar čovek, ali neshvaćen za ovo vreme", rekla je za "Republiku" Seka

Saša Vidić preminuo je u 53. godini u KBC Bežanijska kosa. On je primljen u bolnicu u veoma teškom opštem stanju, odmah je priključen na respirator, lekari u dali sve od sebe da ga spasu, ali bezuspešno. Kao glavni uzrok smrti navodi se sepsa. 

Vest o njegovoj smrti zatekla je javnost, ali činjenica je da je već neko vreme živeo dosta povučeno. Komšije ga nisu videle mesecima u lokalu, i kako kažu, nije dolazio ni račune da uzme.

Vidić je imao psa Matea, a njegove komšije sa Novog Beograda gde je živeo, za "Mondo" su otkrile da je brinuo šta će biti sa psom nakon njegove smrti.

"U poslednje vreme je bio izgubljen, pričao je on kada umre ko zna šta će biti s Mateom, to je njegov pas", rekla je jedna komšinica i nastavila: "S psom je po celi dan bio napolju, ali ga nismo viđali u poslednje vreme, nismo znali da je u bolnici".

Komšija o Saši Vidiću
ATA images/M.M 

Saša je nekoliko prethodnih meseci imao ozbiljnih zdravstvenih problema, a svojim prijateljima se požalio da boluje od težeg oblika vertiga.

"Saša je bio jako loše već neko vreme. Mučio se s vertigom. Imao je česte vrtoglavice, zbog čega nije ni izlazio iz stana. Iako je duže vreme bio bolestan, bio je takav čovek da nije hteo da opterećuje druge i nikad se nije žalio niti je priznao da mu je loše. Čak je odbijao i da ide kod lekara na preglede. Sam se lečio i uzimao je razne lekove na svoju ruku. Sve je to doprinelo da ode pre vremena. Poslednjih nekoliko nedelja pred smrt je odlagao sva viđenja i obaveze koje je imao. Nije dao da ga bolest sputa u svakodnevici, imao je razne planove. Izgubio je i moć govora pre nekoliko dana, pa je nekim novinarima pisao u porukama da se ne oseća dobro i da želi sve da odloži za sledeću nedelju. Ali eto, takva je bila sudbina, nije dočekao", rekao je za "Kurir" izvor.

Vidić će biti ispraćen na večni počinak na Novom groblju u Beogradu u četvrtak, 27. aprila. Kremacija je zakazana za 14 sati, dok se skup ožalošćenih očekuje pola sata ranije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna