Da s princem Vilijamom nije uvek lako sarađivati potvrđuje i nova knjiga Roberta Džobsona koja je puštena u prodaju neposredno pred krunisanje kralja Čarlsa III.

"On zna da bude jako težak. Izrazito je motivisana osoba zbog čega ume da bude jako nestrpljiv", poverio se kraljevskom autoru jedan visoko pozicionirani službenik kraljevske porodice i istakao da Čarls ima previše strpljenja za sina.

"Kad ima posla sa Čarlsom, Vilijam često ima kratak fitilj. Kralj je takođe temperamentan, ali kod njega to ne ide u nedogled. On ume da se isfrustrira i razbesni, ali isto tako u trenu i zaboravi, dok Vilijam retko kada zaboravlja", rekao je izvor i istakao da je i sam Čarls bio šokiran naravima svojih sinova, koji ga podsećaju na njihovu majku, princezu Dajanu.

"Zna da oboje imaju snažnu volju, da su tvrdoglavi, a njihovim bi sukobom bilo teško upravljati do te mere da bi to moglo da ima štetan uticaj na monarhiju. Dešavalo se da Čarls bude šokiran koliko su sinovi ratoborni u odnosu sa njim", tvrdi izvor.

O naravi princa Vilijama, u memaorima je pisao i Hari kada je opisao njihov sukob koji se odigrao na imanju Kensingtonske palate, 2019. godine, u kući Notingem gde su tada živeli Hari i Megan.  Vilijam je stigao ljut i za Megan je kazao da je "teška", "nevaspitana" i "bezobzirna", što je Harija, kako kaže, podsetilo na narativ koji se već širio u medijima.

Počeli su da viču jedan na drugog. Hari je Vilijama optužio kako se ponaša kao naslednik prestola i ne razume mlađeg brata, a Vilijam uzvratio kako samo pokušava da mu pomogne.

Čarls želi da Hari dođe na njegovo krunisanje
Profimedia 

Prešli su u kuhinju, Hari mu je ponudio čašu vode, uz reči: "Vili, ne mogu da razgovaram s tobom kad si takav." Prema svedočenju, Vilijam je spustio čašu, pa uz uvredu krenuo na Harija.

"Sve se dogodilo tako brzo. Tako brzo. Zgrabio me je za kragnu, pritom mi pokidao ogrlicu i srušio me na pod. Pao sam na pseću činiju, a ona se slomila meni pod leđima. Parčići su se zarili u mene", dodaje Hari.

"Ležao sam tako jedan trenutak, zapanjen, a onda ustao i rekao da izađe napolje. Sećam se da mi je kazao kako treba da mu vratim udarac, kao kad smo se tukli dok smo bili deca - ali sam odbio", napisao je Hari.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna