"Zgrabio me je za kragnu, pokidao mi ogrlicu i oborio na zemlju." Kad ovako nešto napiše princ iz britanske kraljevske porodice, očekujete da, u sledećoj rečenici, usledi objašnjenje kako je u pitanju scenario za neki film.

Međutim, reč je o odlomku iz memoara princa Harija, koji pod naslovom "Rezerva", treba da budu objavljeni 10. januara. Da bi se isplatio dogovor koji Hari ima sa izdavačem i za koji treba da naplati 20 miliona dolara, potrebno je da se proda oko milion i po primeraka. A evo kakvi sve detalji očekuju čitaoca...

Sukob se odigrao na imanju Kensingtonske palate, 2019. godine, u kući Notingem gde su tada živeli Hari i Megan. Prema Harijevoj priči u isečku iz knjige koji prenose britanski mediji, Vilijam je stigao vrlo ljut.

Za Megan je kazao da je "teška", "nevaspitana" i "bezobzirna", što je Harija, kako kaže, podsetilo na narativ koji se već širio u medijima.

Počeli su da viču jedan na drugog. Hari je Vilijama optužio kako se ponaša kao naslednik prestola i ne razume mlađeg brata, a Vilijam uzvratio kako samo pokušava da mu pomogne.

princ hari 0747837375.jpg
Profimedia 

Prešli su u kuhinju, Hari mu je ponudio čašu vode, uz reči: "Vili, ne mogu da razgovaram s tobom kad si takav." Prema svedočenju, Vilijam je spustio čašu, pa uz uvredu krenuo na Harija.

"Sve se dogodilo tako brzo. Tako brzo. Zgrabio me je za kragnu, pritom mi pokidao ogrlicu i srušio me na pod. Pao sam na pseću činiju, a ona se slomila meni pod leđima. Parčići su se zarili u mene", dodaje Hari.

"Ležao sam tako jedan trenutak, zapanjen, a onda ustao i rekao da izađe napolje. Sećam se da mi je kazao kako treba da mu vratim udarac, kao kad smo se tukli dok smo bili deca - ali sam odbio", piše Hari.

princ vilijam i hari  0259800970-min.jpg
Profimedia 

Brat mu je, u tom trenutku, delovao kao da žali i izvinjava se, a onda dodao kako ne mora da ispriča Megan o ovom sukobu.

"Nisam ni kazao odmah ženi šta se dogodilo", piše Hari dalje.  Ispričao joj je tek kasnije, kad je primetila ogrebotine i modrice na njemu. "Nije bila iznenađena", tvrdi Hari. "Nije uopšte bila ni ljuta. Bila je samo užasno tužna."

Podsetimo, Hari i Megan su 2020. godine saopštili da se povlače sa kraljevskih dužnosti. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna