Princ Hari će ipak prisustvovati krunisanju kralja Čarlsa, potvrđeno je službeno iz Bakingemske palate, a sad se otkrivaju i detalji.

Najviše priča je izazvalo dugo čekanje na odgovor Megan Markl i njenog supruga, jer je pozivnica poslata odavno, a rok za potvrdu dolaska već istekao. Čini se da je Hari imao čudan razlog što oteže sa pristankom.

Mediji izveštavaju kako je njegovo ključno pitanje bilo kakav će biti raspored sedenja na velikoj svečanosti u Vestminsterskoj opatiji, zakazanoj za 6. maj. Odgovor se, sigurno, nije svideo Megan, jer plan za njihova mesta ponižavajući. Dok će za najuže članove porodice biti rezervisan prvi red, Hari će morati da sedi iza svih njih.

princ hari megan markl 0767248833-min.jpg
Profimedia 

"Želja je bila da se izbegnu neprijatne slike koje nastaju zbog govora tela, čak i kad nema direktnog kontakta i razgovora", tvrdi jedan izvor iz kraljevske palate. Tako će Hari morati da, iz drugog reda, prati kako njemu najmrskija žena na svetu seda na britanski kraljevski tron.

kralj carls kamila parker 0743772043-min.jpg
Profimedia 

Hari je, navodno, bio i protiv želje njegovog oca da se oženi Kamilom Parker. Nju je smatrao odgovornom za razvod braka svojih roditelja, jer je Lejdi Dajana svojevremeno javno saopštila kako je Čarls vara. "Nas je više u tom braku, gužva je", kazala je pred kamerama. 

Sada će Kamila dobiti zvanično titulu kraljice, uprkos čak i želji kraljice Elizabete da se ona zove samo "kraljica supruga". Prema planu krunisanja, stići će sa Čarlsom u specijalnoj kočiji, pravi joj se specijalna kruna, a u rukama će držati ogroman skiptar od slonovače. Zbog tog detalja, već je na meti kritika zagovornika zaštite divljih i ugroženih životinjskih vrsta.

kralj carls kamila parker 0758120203-min.jpg
Profimedia 

Sve to će princ Hari morati da posmatra - iz drugog reda! Iz njemu bliskih izvora se saznaje da će, posle krunisanja, požuriti kući u Ameriku, gde Megan Markl ostaje sa decom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna