Legendarni pevač Šaban Šaulić, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. godine, bio je veliki profesionalac. Tako i zbog zakazanih nastupa nije mogao da ode ocu na sahranu, o čemu je svojevremeno i govorio.

"Odradio sam jedan grad u Austarliji i čujem u restoranu da mi je otac preminuo. Sa nama je tada bio Marko Marković naš poznati sportski komentator. On je zapravo čuo. Telefon je zvonio u tom restoranu i neko od organizatora je došao i rekao njemu. On je prišao meni i počeo da govori: 'Nemoj da se nerviraš, da se uzbuđuješ, život ide dalje'. Ja ga gledam, šta mi to priča, s obzirom na to da smo pre toga govorili o sasvim nečem drugom. Da bi mi on rekao da je takva situacija kakva je i da mog oca više nema među živima",  pričao je Šaban.

"Međutim, tada je bio zakazan Sidnej i Melburn. Ljudi su uložili mnogo para, nisam mogao da otkažem nastupe. To su bila dva najbitnija grada kada je Australija u pitanju. Sećam se da sam pevao i plakao. Svega se sećam. Bio sam negde van sebe dok pevam i plačem i zamišljam šta se tamo sve dešava, a ja da ne sahranim oca. Nisam to mogao ni da pomislim, a ne da doživim",  ispričao je svojevremeno Šaban u emisiji "Iz profila" kada je rekao da je od majke nasledio talenat.

"Kada počne da peva, ceo komšiluk je slušao. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu 'La pico nera'. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je, ko kuća je bila velika u mojim očima. Rukama je sve objašanjavala, kao da je znala reči pesme. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna", ispričao je svojevremeno Šaban i prisetio se momenta kada je na australijskoj turneji saznao da mu je otac preminuo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna