Šaban Šaulić koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći iza sebe je ostavio četvoro dece, Roberta, Sanelu, Ildu i Mihajla, ali jedino je mlađa ćerka krenula njegovim muzičkim stopama. Kada se pojavila na estradi predstavila se imenom Ilda, pa mnogi ne znaju kako se pevačica zapravo zove.

 Šabanova kćerka dobila ime po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, koju je takođe krasio raskošan glas

 "Talenat sam nasledio od majke. Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, celi komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu 'La pico nera'. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je. Kao kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna", ispričao je Šaban Šaulić u emisiji “Iz profila” na TV “Grand” jednom prilikom.

Ilda je muzikom počela da se bavi u kasnim dvadesetim.

"Kasno sam krenula profesionalno da se bavim muzikom. Sestra mi je bila velika podrška, spontano je to sve krenulo. Tata je kasnije bio obavešten o tome, pošto nije bio oduševljen u početku. To je već bila neka moja 27-8 godina", priznala je pevačica za "Hype" i dodala:

Ilda otkrila šta joj je Šaban zamerao
Youtube/Printscreen/Grand Tv/Antonio Ahel/Ata 

"Pa prosto ako je iko imao prava da kaže i da zna kakva je estrada, njegov prvi komentar bio je da estrada nije ista kakva je nekada bila. Poštovale su se neke vrednosti, imao je tu bojazan kako ću ja da se snađem u svemu tome", rekla je ćerka Šabana Šaulića.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna