Viki Miljković rodom je iz Niša, a u njenom roditeljskom domu Uskrs se uvek proslavljao na tradicionalan način. To je prenela i u svoju porodicu, pa tako sa sinom Andrejem i suprugom Draganom Taškovićem Tašketom poštuje sve pravoslavne običaje, a na stolu je uvek i bogata trpeza.

"Od kad znam za sebe, još od kad sam bila dete bilo je tako i ja sada tako učim moje dete i nadam se da će i oni nastaviti tu porodičnu tradiciju. Inače, ja sam neko ko mnogo voli i poštuje tradiciju i običaje. To držim i kod nas u kući, ali volim da se raspitam za tuđe i da znam kako je", rekla je Viki koja uživa u šaranju jaja za Uskrs.

"Donela sam neke boje iz inostranstva jer ja to volim da isprobam, ali najviše volim da farbam crvena jaja, to prvo. I ono što je jako zdravo je lukovina, ljuspice luka se potope u toplu vodu i stoje celu noć, ta jaja su mi najslađa i to je nešto što je obavezno. Naravno, volim da ima i drugih boja, pogotovo onih svetlijih. Nekada sam crtala i pisala, stavljala travčice, a možda ću i sad", rekla je za "Grand" pevačica u čijem domu gozba za Uskrs traje ceo dan.

Ljubavna priča VIki Miljković i Dragana Taškovića Tašketa
ATA / Antonio Ahel 

"Mi postimo ceo post i onda jedva čekamo i radujemo se Uskrsu. Imamo ta neka tradicionalna jela koja se prave samo za Božić ili za Uskrs. Mi na jugu smo navikli da je predjelo kao glavno jelo (smeh), više vrsta sireva, suhomesnato, pite, gibanice, salate, kajmak, sir. Ali nam posle predjela treba pauza da bi nastavili dalje. Naravno, domaća supa je tu i mi Nišlije volimo da napunimo paprike, pa zatim meso, pasta. Ma kod mene to traje ceo dan, od deset ujutru do sedam uveče", kaže Viki koja voli da kuva za svoje ukućane.

"Tada nemam žene koje mi inače pomažu, svako je u svojoj kući. Ja sa zadovoljstvom kuvam za svoju porodicu i prijatelje" priznala je članica žirija "Zvezda Granda“.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna