Nekadašnja teniserka Jelena Dokić u svojoj biografiji "Nesalomiva“ otkrila je, između ostalog i da je bila psihički i fizički zlostavljana od svog oca Damira Dokića. Sada je objavila fotografiju staru 22 godine sa US opena. Kako je napisala dve nedelje pre toga otac je čitave noći udarao oštrim cipelama u potkolenicu.

"Natečene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći pravo u moje potkolenice jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene dve nedelje kasnije i još uvek sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina. I dan-danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane je ožiljak. Preživela sam, ali neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost. Zašto ova objava? Danas sam govorila na događaju o i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore nego što sam ja ikada prolazila", napisala je Jelena, pa dodala:

 "Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo želim da znaju da ih razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost. Ništa nije tvoja krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška. Ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Dolazite li od nekoga ko je bio tamo, napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć", napisala je bivša teniserka.

Životni krahovi odrazili su se na Jelenino zdravlje i izgled, pa je usled viška kilograma morala privremeno da se penzioniše 2014. godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna