"Muka mi je, povratila sam, srce mi je slomljeno. Mislite da je ovo brutalno? Jeste! To je bio normalan dan za nas koji smo bili ili smo zlostavljani kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje na zemlju, udaranje pesnicama i nogama... "

Ovim rečima počinje svoju ispovest nekadašnja srpska teniserka Jelena Dokić. Ona se oglasila nakon što je videla snimak kako otac, kineski državljanin, brutalno tuče ćerku teniserku na jednom terena u Beogradu. Podsetimo, on je uhapšen nakon što je taj video objavljen na društvenim mrežama.

"Samo još jedan dan za nas, a to uključuje ovu 14-godišnju devojku", napisala je Jelena na Instagramu, koja je pre nekoliko godina otkrila da je i nju otac Damir godinama tukao. Ova bivša teniserka i danas sportska komentatorka često se poverava svojim pratiocima pred kojima ne krije borbu sa viškom kilograma i depresijom. Poznato je da je pokušala i da sebi oduzme život.

jelena dokic 0301757679.jpg
Profimedia 

"Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata. Još je gore. Zbog toga sam pisala i govorila o ovome. Nisam ni prva ni poslednja koja je prošla kroz ovo, ali je pitanje da li su se stvari promenile u našem sportu i da li se ovim bavi društvo. Drago je da je ovo čuduvište uhapšeno, ali ljudi ovo gledaju i ne rade ništa dok nije počeo da šutira po zemlji", piše Jelena.

"Mediji moraju da učine više. Razgovarajte o tome više. Naš sport i igrači, posebno oni koji imaju veliku platformu, moraju podići svest o tome. A klubovi, savezi, upravna tela moraju da urade svoj deo posla", kaže Jelena.

Ona je više puta na društvenim mrežama govorila i o svom problemu sa viškom kilograma i dijetama kojima se podvrgavala. Kako je izgledala u raznim fazama zbog kilaže, pogledajte u galeriji slika.

Profimedia, Instagram / dokic_jelena Teniserka mučila muku sa kilažom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna