Glumica Mina Lazarević (47) aktivna je kako u pozorištu, tako i na televiziji, a pored glume njena velika ljubav je i muzika. Zbog toga je sa samo 15 godina upisala muzičku akademiju, a ljubav prema ovoj vrsti umetnosti nasledila je od roditelja.

"Tata je dirigent, mama je pevala u horu, a ja sam sa pet godina upisala nižu muzičku školu. Niža i srednja traju 10 godina i onda sam se odlučila za muzičku akademiju. Jeste to malo ređe da deca upisuju tako rano, ali nije tako neuobičajeno za muzičare. Ja sam se takmičila, svirala, pevala. To je bio moj duboko ucrtani put svih tih godina, jedino što sam ja želela da se to desi u inostranstvu, ali zbog finansijskih razloga nisam mogla. Bila sam previše mala da bih zarađivala sama, pa sam upisala ovde u Beogradu, ali onda su mi se snovi srušili, nije išlo onako kako sam planirala i motivacija mi je opala. U tom periodu se i dešava taj prelom da ja odlučujem da konkurišem za glumu", ispričala je Mina za "Nova.rs", a onda se prisetila studentskih dana, koji su joj ostali u najlepšem sećanju.

"Bila sam na klasi Vlade Jevtovića, svi iz moje klase smo uspešni glumci. Dve godine se živi na toj akademiji, čak smo imali i jedan kauč koji je služio za vežbe, na kome smo znali da zanoćimo jer smo puno radili, po ceo dan je nastava, a uveče ostanemo tu da nešto uvežbavamo. Deset mladih ljudi non-stop zajedno, svađali smo se i mirili, tu je bilo anegdota pregršt, svašta smo prošli, bili smo zajedno i tokom treće i četvrte godine, ali te prve dve godine se vežeš. Kao kada muškarci pričaju o vojsci", otkrila je glumica.

Mina je na trećoj godini studija zatrudnela i rodila sina Luku, kog je dobila sa prvim suprugom, džez muzičarem Aleksandrom Miletićem, a odmah nakon porođaja dobila je svoju prvu veliku ulogu - lik Čupke u kultnoj seriji "Porodično blago".

"Čupka mi je obeležila početak i donela sreću, utrla mi je put. Ja sam se porodila i otišla sam na probno snimanje, trebalo mi je da počnem da radim. Diplomirala sam i bila bez posla, uskočila sam u par predstava, ali trebalo mi je nešto da se zalaufam. Siniša Pavić je bio iza svega toga, mladom glumcu je to počast", rekla je Mina, kojoj nije bilo teško da uskladi snimanja i obaveze oko bebe.

"Mladost ludost, uvek sam imala mnogo energije, sve sam doživljavala kao nešto lepo. Nisam kukala jer me nešto snašlo, porođaj je lepa stvar, i onda se na to ne kuka, to se prevazilazi u hodu", sa osmehom je istakla glumica.

Često se polemiše o finansijskoj situaciji glumaca u Srbiji, a Mina smatra da to nije tema o kojoj treba govoriti javno.

"Nema kod nas Holivuda, mnogi ovde čak mešaju i pojmove 'poznat' i 'popularan', velika je razlika. Ja sam imala divna iskustva u toj svojoj popularnosti, jer sam zauzvrat dobijala osmeh, kompliment, toplinu, reči pohvale, i mnogo mi je drago kad na ljude tako delujem, kad im izmamim osmeh, onda je moja misija onako baš posebna, a ja volim da nasmejem ljude. Tako da ne možemo da merimo popularnost ni u tom finansijskom delu, ne vidim zašto bismo uopšte pričali o nečijoj zaradi, to je privatna stvar", iskrena je bila za pomenuti medij.

Mina Lazarević
Instagram / mina_lazarevic_official 

Među mnogobrojnim ulogama koje je ostvarila je i ona u seriji "Bela lađa", gde je imala priliku da igra sa legendarnim Milanom Lanetom Gutovićem, a to je bio povod da se osvrne i na mlađe kolege i generacije glumaca koje danas stasaju.

"Stvarno sam privilegovana jer sam zakačila tu jednu generaciju glumaca kojih više nema. Ali ne što njih nema, nego nema takvih glumaca više. Ja nekako već sebe doživljavam kao dinosaurusa, zato što način na koji se ja bavim poslom i na koji ja sagorevam na sceni ne prepoznajem kod nekih mlađih kolega. Ne 'lože' se na tu stvar na isti način, i to se jako oseti na sceni, u kadru. Jako se obradujem kad vidim da mlad glumac, koleginica, kolega, 'gori', da mu oči igraju, to me obraduje, govori mi da ima nade. Savete dajem samo kad mi traže, ali pohvalim uvek", zaključila je glumica.

Još fotografija Mine Lazarević pogledajte u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/K1, Youtube/Printscreen/RTS Mina Lazarević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna