Milan Stanković je na vrhuncu popularnosti doneo za mnoge neočekivanu odluku - da se potpuno povuče iz javnog života. Govorilo se da je razlog za takvu njegovu odluku to što se potpuno okrenuo veri, a on je u jednom od svojih poslednjih intervjua koje je dao, priznao da je poslušao majčin savet.

"Napravio sam pauzu jer sam želeo da se distanciram od hiperprodukcije i haosa koji vlada u muzici. To je savet moje majke. Primetila je da sam umoran i rekla mi je: ‘Sačuvaj dušu‘", rekao je Milan koji je za majku jako vezan jer je odrastao bez oca.

"Ne znam kakav bih bio da sam rastao uz oca, ali oduvek sam se osećao inferiorno. Kada bih u društvu rekao da nemam tatu, izazvao bih sažaljenje. Kao da sam ja kriv što je to tako. Najteže su mi pala pisma koja je slao iz zatvora. Jednom sam ih slučajno našao i bio sam potpuno izgubljen. Znao sam da ga ne mogu vratiti. Osetio sam koliko mu je svako pismo drugačije, u nekim se prepoznavao očaj, ponekad optimizam. Mama me je, uprkos svemu, izdržavala i borila se za mene i sestru. Radila je u trafici, peglala, čistila po kućama. Često je pozajmljivala novac", rekao je svojevremeno za "Kurir" Milan.

Milan Stanković objavio fotografiju nakon šest meseci
Instagram/Milan Stanković 

Naime, pevačev otac ubio je kolegu sa posla pre više od 30 godina, zbog čega je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo je nakon pet godina provedenih u zatvoru.

"Bolne priče postaju mnogo bolnije kada se o njima govori kroz medije. Ovde nije reč o misteriji, već o porodičnoj tragediji koja nije medijska poslastica nego rana. Ona nikad neće zarasti i najmanje što bih mogao da tražim jeste da ljudi ne kopaju po tome", rekao je Milan za magazin "Stori".

Dosta se spekulisalo da je Milan život nastavio u jednom manastiru, dok neki tvrde da je rešio da se oproba u ratarstvu.

"Milan uspešno menja životne navike, odlasci na sveta mesta su mu potpuno promenili način razmišljanja, naglo se promenio. Dugo ništa nije snimio, rešen da se skroz povuče sa estrade jer je popularnost prestala da ga zanima. Nedavno je razgledao placeve u okolini Sombora, plan mu je da kupi imanje na kome će uzgajati organsku hranu. Pobornik je autofagije, to mu prija, pa je došao na ideju da sam uzgaja hranu", otkrio je za "Republiku" izvor blizak Stankoviću koji ima podršku porodice i prijatelja koji smatraju da je to pametna investicija.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna