Dragoslav Mihailović, književnik i dramski pisac, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Autor je za sobom ostavio dela "Kad su cvetale tikve", "Petrijin venac", "Čizmaši", "Goli otok", "Crveno i plavo", "Gori Morava" i "Lov na stenice", a njegovi likovi će ostati večno da žive.

Mihailovića je na poslednji počinak ispratila tužna porodica, kao i brojni poštovaoci i prijatelji. Uz ćerku Milicu Mihajlović bio je njen suprug, Voja Brajović, čija se ćerka Iskra oprostila od "dede" potresnim rečima.

"O tome koliko je zadužio književnost i našu kulturu neka pričaju drugi. I pričaće, još dugo. Mene ovde vežu jača sidra. Deda mog rođenog brata, koji liči na njega toliko da će mi od danas to biti pomalo tužno. Delilac rođendana sa mnom, zbog kojih smo ih nebrojeno puta proslavili zajedno, jer kad je porodično slavlje, nek je duplo", napisala je Iskra na svom profilu u nedelju.

"Ljubitelj pasa. Vlasnik jednog Raleta koji će ga verovatno zauvek čekati da izađu i posede u Studentskom parku. Podržavalac moje sklonosti ka poeziji. Moj metafizički deda. Nema smrti, to su samo promene oblika, do ponovnog susreta u drugačijem telu. Doviđenja."

Podsetimo, Voja Brajović ima sina Relju u braku s Milicom, a sa ćerkom Iskrom održava prisan odnos.

Na sahrani su danas bile mnoge kolege Milice i Voje, pogledajte ih u galeriji slika.

Kurir / Zorana Jevtić Uz ćerku pokojnog akademika Milicu Mihajlović je njen suprug Voja Brajović, a sahrani prisustvuju i njihove brojne kolege.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna