Dragoslav Mihailović je preminuo u Beogradu u 93. godini, a Srbija će ga pamtiti kao velikog pisca, romansijera, scenaristu i dramaturga. Iza njega ostaje bogat književni opus koji uključuje pripovetke, romane i drame.

Ovaj poštovani i prevođeni pisac ostavlja za sobom i dvoje dece - sina Branislava, koji je slikar i ćerku Milicu, koja je veoma popularna glumica.

Milica je uvek isticala da su je upravo roditelji "odmalena stalno vukli u pozorište" i da su se radovali da bude glumica. Sudbina je htela da upravo sada ona igra naslovnu ulogu iz očevog kultnog dela "Petrijin venac" i kaže da ju je upravo otac naučio da uvek bude "svoja".

2567687_milica-mihajlovic-foto-ana-paunkovic004_ff.jpg
Kurir / Ana Paunković 

Tako je i u ovim tužnim danima, kad se Milica oprašta od oca. Za razliku od "opšte mode", na njenom Instagramu nema velikih reči o smrti roditelja. Utehu joj, svakako, pruža muž Voja Brajović s kojim je glumica u braku već duže od dve decenije.

1549587_damir01-damir-dervisagic_ff.jpg
Kurir / Damir Dervišagić 

Kako je svojevremeno rekao o svojoj supruzi, ona je veliki borac i uvek nalazi način da smiri situaciju i odagna loše raspoloženje. "Retke su takve osobe, sa tom količinom životne snage i radosti", kazao je Voja za svoju koleginicu i suprugu, s kojom ima i sina Relju.

I Milica je za Voju vezana totalnom bliskošću. "Imamo potrebu da o svemu razgovaramo, bez obzira na to što se u mnogo čemu ne slažemo", kaže glumica o svom suprugu.

Ponekad je razlika u prezimenu izvor konfuzije u javnosti, jer se Milica potpisuje kao Mihajlović, dok njenog oca znaju kao Mihailovića. "To slovo `j` je nestalo kad je otac potpisivao jednu knjigu", objasnila je ćerka, a i danas se oba prezimena mogu sresti uz njegova dela.

Milica je do poslednjih dana bila veoma vezana za oca. "Kroz rad na predstavi ‘Petrijin venac‘  sam doživela novu bliskost sa njim. To je veliko opterećenje i tri puta veća odgovornost nego kad radite sa ljudima sa kojima niste toliko bliski", kazala je glumica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna