Glumac Tanasije Uzunović napustio nas je 10. marta, a njegov odlazak rastužio je mnoge. Od glumca su se oprostile brojne kolege, a među njima i Ljiljanu Blagojević, koja je sa njim duže od dve decenije delila scenu Narodnog pozorišta u "Velikoj drami”. 

Poslednji put Tanasije je stao na scenu 19. januara tumačeći lik Zarije Vučića u dramskom komadu Siniše Kovačevića, a Ljiljana se od njega oprostila i na Instagramu.

 "Dobri naš Tanasije, 21 godinu ovako, a ti sad ode tamo gde idu najbolji! Bio si VELIKI među poslednjim primercima raskošnog dara i velikog glumačkog znanja i umeća. Nema više toga. Mogao si sve. Uradio si mnogo, a opet ne mogu da se otmem utisku da si mogao i nemoguće da su te pustili. Bio si veliki borac, buntovnik, strastveni zaljubljenik u ono što si radio. Mlad i u ozbiljnim godinama. Moderan iako dugog trajanja. Vizionar i u najtežim zdravstvenim danima. Nedostajaćeš jako, dobri moj Taso. Svaka „Velika drama” od sada će biti posvećena tebi, dobri Zarija. A ti nas odozgo čuvaj! Neka ti je laka zemlja, ovozemaljski mučeniče!", napisala je glumica.

Tanasije Uzunović je rođen 25. septembra 1942. u Nišu. Pozorišnu akademiju je završio u klasi profesorke Ljiljane Krstić. Osim u pozorištu, igrao je u preko 50 filmova i TV drama.

Glumac, kojeg je televizijska publika zavolela kao deda Rajka u popularnoj TV seriji ‘Moj rođak sa sela’, dobitnik je Sterijine nagrade i Oktobarske nagrade grada Beograda.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna