Glumac Tanasije Uzunović je preminuo u 81. godini života na klinici za urgentnu medicinu VMA, piše Kurir.

On je nekoliko dana ležao na VMA.

Tanasije Uzunović je rođen 25. septembra 1942. u Nišu. Pozorišnu akademiju je završio u klasi profesorke Ljiljane Krstić. Osim u pozorištu, igrao je u preko 50 filmova i TV drama.

Glumac, kojeg je televizijska publika zavolela kao deda Rajka u popularnoj TV seriji ‘Moj rođak sa sela’, dobitnik je Sterijine nagrade i Oktobarske nagrade grada Beograda.

Preminuo Tanasije Uzunović
ATA / Antonio Ahel 

Ženio se tri puta i ima ćerku Sofiju, koja se takođe bavi glumom.

"Objasnio sam joj da je to težak, mučan i nepriznat posao koji može da se radi samo pod jednim uslovom - ako se neizmerno voli. Trenutna situacija je poražavajuća, ali ne mogu i neću da joj rušim ideale, kao ni da joj dajem lažnu nadu. Mora mnogo da radi, pogotovo sad na početku karijere, a tu je i pitanje njene selekcije, odnosno odluke da li će se prikloniti jeftinim elementima i izražajnim momentima, ili će tražiti istinu, jer gluma bez istine ne može. Gluma je emocija, temperament, mašta, inteligencija da se sve to skupi, a do umetnosti je mnogo daleko. I mora da “krade” scenski izraz, zanatske cake", rekao je jednom prilikom za "Gloriju" glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna