Zlata Numanagić, poznata glumica koju publika trenutno svake večeri gleda kao Lilu u seriji "Igra sudbine", opisala je kakve simptome je osetila pre nego što se obratila lekaru, a kako je rekla, najpre je pomislila da joj problem pravi konzumiranje cigareta. 

"Sve je počelo sa malim kiselinama u stomaku, sa želudačnom kiselinom. Kad bih nešto pojela ljuto, ili previše hrane, mislila sam da je zato što sam bila pušač", počela je glumica svoju priču u emisiji "RTS Ordinacija".

"Gastroskopijom mi je ustanoviljena hijatus hernija (želudačna kila). Lekar je rekao da je veoma stara ta kila i da je moguće da se dogodila tokom porođaja u trenutku napona", objasnila je Zlata, koja je odmah želela da ide na operaciju, ali joj je lekar predložio da sačeka, jer je smatrao da nije pravo vreme za intervenciju.

Zlata Numanagić i Đorđe Tokin
ATA / Antonio Ahel 

Međutim, bolovi su se toliko pojačali, da glumica nije mogla više čak ni da spava u ležećem položaju, već u sedećem.

"Dođe jedan trenutak u kome osetim lupanje srca, kao da mi je srce u grlu. Mislila sam da je aritmija ili da je štitna žlezda. Ne znam o čemu se radi, počinjem da spavam u sedećem položaju, nisam mogla više ni da ležim. Ponovili smo gastroskopiju i on je rekao da je kila u međuvremenu toliko narasla da je poterala želudac u jednjak. Zbog toga sam i imala taj osećaj da je nešto loše sa srcem", rekla je Zlata, kojoj je tada zakazana laparoskopska operacija.

"Dobijala sam različite informacije, da će možda morati sa nekog dela tela da mi se skida parče kože da bi se produžio jednjak koji se u međuvremenu smanjio", ispričala je, međutim takva intervencija srećom nije bila potrebna.

Oporavak nakon operacije zahtevao je da unosi dosta tečnosti i ne konzumira ništa što je u čvrstom stanju.

"Dva meseca pijete samo tečno, ništa na kiseloj bazi, mogu bistre supe, ali bez čvrstog sadržaja. Iza toga dolazi kašasta hrana", objasnila je glumica kako se tada hranila.

Zbog promenjenog načina ishrane izgubila je čak 18 kilograma.

"Kada me je hirurg ugledao, prilikom redovne kontrole, poslao me momentalno na skener. Uplašio se da se nešto nije dogodilo ozbiljno sa mnom. Hvala Bogu sve je bilo u redu", prisetila se sada Zlata u pomenutoj emisiji.

Još fotografija Zlate Numanagić pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / NOVA S, Youtube / Printscreen / Iz Profila Tv Grand Zlata Numanagić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna