Lidija Vukićević u braku sa bivšim suprugom Mitrom Mrkelom dobila je dvojicu naslednika koje je, smatra, izvela na pravi put. Trudila se, kako kaže, da ih vaspitava na način na koji su nju odgajali njeni roditelji.

"Jedna važna stvar, vaspitanje nije ljubav! Ako govorimo o normalnoj majci, podrazumeva se da voli svoju decu i glupo je to potencirati. Vaspitanje je nešto drugo, mora da se zna red. Ako napravim ručak on treba da se pojede, ako ne - poljubi pa ostavi. Više puta su me pitali 'A zašto da poljubimo?' E, morate, tako je mene majka učila. Nikada od svoje dece nisam doživela da mi kažu: 'Ma, dobro, mama, šta ti znaš'. Momenat poštovanja je nešto najvažnije što znači za sutra. Danas pored sebe imam dve odrasle osobe koje su mi sjajni sagovornici, prijatelji, kada se okupimo i kada vidim koliko nam je lepo, znam da sam uspela. A nisu postali ti čuveni 'mamini sinovi' jer takvi nikome nisu dobri, nijednoj ženi. Oni imaju svoje devojke, žive sami, samostalni su ljudi i ja sam rasterećena i uživam u plodu svog rada", ispričala je sada glumica za "Kurir".

Lidija smatra da žena ne treba zbog dece da zapostavi svoje potrebe, ali je pored toga, ipak, sinove uvek stavljala na prvo mesto i zbog njih nije želela da se nakon razvoda ponovo udaje.

"Nikada sebe nisam zapostavila zbog dece, nikada psihičko zdravlje svoje dovela u pitanje, nalazila sam načina da uvek budem srećna. Kada ste vi nezadovoljna majka, ako stalno kukate, onda i deci stvarate takav pritisak. Oni nisu želeli sami da se rode, već sam ja želela i sve radim iz zadovoljstva. Nikada se slične stvari nisu dovodile u pitanje. Napravila sam od njih zdrave momke koji meni danas ništa ne duguju. Nikada nisam htela da se udajem, a iskreno rečeno nisam ni profil za te stvari. Žena sam koja voli slobodu, ali ne u smislu da izlazim i ludujem, već da imam svoju intimnu slobodu. Želim da imam svoje vreme da pijem kafu, da ne moram da izađem u neko vreme i vratim se u određeno, više sam za kuću i porodicu. Rano sam se razvela, imala sam 38 godina, ali nikada moji sinovi nisu naišli na zatvorena vrata. Nikada nijedan muškarac nije prespavao kod mene u kući, to se nikada nije desilo, pa ni dan danas. To je muškoj deci jako važno, oni su slabi na majke u tom smislu, na očeve ne. Nikada sa mnom nisu imali problem u tom smislu, a živela sam u velikoj kući na tri sprata, mogla sam sve. Ali nisam. Oni bi to razumeli, jer su zreli i normalni, ali ja nikada nisam želela da oni to razumeju, nije to bilo potrebno. Za to sam uvek mogla da nađem neki drugi način ako želim", iskrena je glumica, koja priznaje da je stroga majka.

"Mnoge koleginice su ranije mislile da sam surova, jer nisam nikada kupovala skupe igračke i nikada nisam dozvoljavala histerisanje, odmah dobiju batine. Sve je kod mene moglo, samo da me nikada ne slažu. Uvek sam bila puna ljubavi, ali sam bila stroga. Naravno, samo da se zna red. Iznesu sve igračke, nije problem, ali kada završe, zna se gde i šta vraćaju. Taj red je jako važan za psihu, kada znate odnos prema stvarima. Svi su mi se čudili kako ne razbacuju stvari kada odemo negde, ali ja sam to na vreme gradila. Sve potiče od porodice, ali ne u smislu roditelja. To može biti tetka, stric, baka ili deka, bilo ko, samo je važno da se neko bavi decom. Važno je da majka nikada ne odustane, da se ne razočara, jer to deca osete i tada kreće kraj. U periodu razvoda jako je bilo teško, naročito što sam ja iz patrijarhalne porodice gde se prekid braka ne vodi kao normalna stvar, ali morala sam da se borim. Majka ne sme da posustane, padne u krevet, jer je to za decu najvažnije. Zbog toga svega, danas mogu da kažem da sam jedna srećna žena, ne zato što su završili škole, već zato što su dobri ljudi. Imaju osećaj, imaju emociju, biraju svoje društvo i tu se maksimalno posvećuju", zaključila je za pomenuti medij.

Još fotografija Lidije Vukićević pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / vukiceviclidija Kako glumica održava vitku figuru

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna