Lidija je sinove Andreja i Davida dobila u braku sa bivšim fudbalerom Mitrom Mrkelom, a nakon razvoda imala je težak zadatak da naslednike izvede na pravi put.

Kako ističe, uvek su imali otvoren odnos i u njihovom domu iskren razgovor je oduvek bio prioritet.

"Imamo iskren odnos, ali zna se granica i mera. Možemo da se ne slažemo, ali mora da postoji poštovanje. Možda nisam imala skuvanu supu svakog dana, ali smo uvek imali razgovore. Toga sam se čvrsto držala. Pošto sam se rano razvela, kada je stariji sin imao sedam, a mlađi četiri godine, moj najteži zadatak bio je da budem umerena majka. Nisam želela da budem dominantna, ali nisam dozvoljavala ni da im budem krpa za brisanje. Priznaću jedno, što će i oni sada prvi put čuti, prisluškivala sam im razgovore dok su bili u pubertetu", otkrila je glumica za magazin "Gloria".

Lidija je svojim naslednicima najveći životni oslonac, pa ih neretko savetuje i kada je reč o ljubavnim odnosima, što i oni čine kada je ona u pitanju.

"Komentarišu oni moje izbore, ali ne moram ja da uvažim te stavove. Nemaju pravo da mi određuju šta mogu, a šta ne, ni u čemu, a kamoli u odabiru partnera. Oni su sa mnom odrastali bez ijednog mog skandala. Kao što se ja brinem o njima, tako se i oni brinu o meni", objasnila je Lidija.

Lidija Vukićević o sinovima i vaspitanju
Printscreen/ YouTube/ RTS Zabava Zvanični kanal 

Njen stariji sin Andrej potvrdio je da je glumica izuzetno požrtvovana majka.

"I ja njoj uvek kažem ako mi se nešto ne sviđa ili smatram da treba drugačije. Za sada sam podržao sve njene izbore. Svestan sam koliku žrtvu je majka podnela kada je stavila porodicu ispred karijere i sa ocem otišla u inostranstvo. To je Davidu i meni omogućilo da izrastemo u normalne momke", rekao je Lidijin sin za pomenuti magazin.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna