Ivana Mihić (53) nikada nije volela da u javnosti govori o svom privatnom životu, a poslednjih godina generalno retko daje intervjue. Vreme provodi u porodičnoj kući u Grockoj, okružena prirodom, gaji povrće i druži se sa komšijama.

"Živim u kući u prirodi.Bavim se tekućim dnevnim poslovima i pokušavam da zasnujem zdravo poljoprivredno gazdinstvo. I to učim u hodu, ali pošto imam nekoliko istinski dobrih prijatelja koji se u to razumeju, sve je lakše", ispričala je jednom prilikom glumica za "TV Ekran".

"Naše neprskano povrće i voće podrška je trudu da se zdravije hranimo. Zemlja na našem placu po kvalitetu je pete kategorije, što je za gajenje povrća loša startna pozicija. Ima gline pa je teško i okopavati i pleviti. I pored tih prepreka uspevamo da odgajimo nekoliko kultura. Pomoć komšija i prijatelja poljoprivrednika od velikog je značaja. Tako smo na primer uspeli da nabavimo stajsko ovčije đubrivo, da instaliramo zalivanje 'kap po kap'", otkrila je Ivana na društvenim mrežama.

Ivana Mihić se posvetila manastiru
Instagram/Ivana Mihic 

Iako o svojim partnerima nikada nije govorila za medije, glumica je svojevremeno priznala da žali što se nije ostvarila kao majka, ali da o usvajanju deteta nije razmišljala.

"Nisam razmišljala da usvojim dete, želela sam da rodim svoje dete. Svakako, izuzetno poštujem ljude koji se odluče na takav odgovoran i human potez", rekla je ona tada.

Od najranijeg detinjstva, umetnica redovno posećuje manastir Rajinovac nadomak Grocke, a na groblju ovog manastira sahranjen je njen otac, čuveni scenarista Gordan Mihić. Od tada Ivana i njena majka, glumica Vera Čukić, još češće odlaze na ovo mesto.

"Moja majka Vera Čukić i ja u poslednje tri godine veoma često dolazimo u Rajinovac. Anhimandrit Serafim, koji nam se našao kao podrška u vremenu kad smo ostale bez našeg Gordana, za ove tri godine postao je i naš bliski prijatelj", ispričala je Ivana prošle godine za "Politiku".

Spontano je zatim došlo do toga da je postala i volonter manastira, budući da je sa sveštenicima često razgovarala o tome kako može da im pomogne.

"Kako sam se bavila filmskom produkcijom i još nizom organizacionih poslova, stekla sam kontakte koji su mogli da pomognu igumanu Serafimu", objasnila je Ivana tom prilikom.

Još fotografija Ivane Mihić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/ivana_mihic_official Ivana Mihić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna