Već godinama unazad oaza mira Ivane Mihić je porodična kuća u Surčinu, gde je okružena prirodom.

"Živim u kući u prirodi. Bavim se tekućim dnevnim poslovima i pokušavam da zasnujem zdravo poljoprivredno gazdinstvo. I to učim u hodu, ali pošto imam nekoliko istinski dobrih prijatelja koji se u to razumeju, sve je lakše", ispričala je nedavno glumica za "TV Ekran".

U svojoj bašti gaji povrće, a u tome joj nesebično pomažu i komšije.

"Naše neprskano povrće i voće podrška je trudu da se zdravije hranimo. Zemlja na našem placu po kvalitetu je pete kategorije, što je za gajenje povrća loša startna pozicija. Ima gline pa je teško i okopavati i pleviti. I pored tih prepreka uspevamo da odgajimo nekoliko kultura. Pomoć komšija i prijatelja poljoprivrednika od velikog je značaja. Tako smo na primer uspeli da nabavimo stajsko ovčije đubrivo, da instaliramo zalivanje 'kap po kap'", otkrila je Ivana na društvenim mrežama.

Njeno utočište još od najranijeg detinjstva je i manastir Rajinovac nadomak Grocke, koji redovno posećuje. Na groblju ovog manastira sahranjen je njen otac, čuveni scenarista Gordan Mihić, a od tada Ivana i njena majka, glumica Vera Čukić, još češće odlaze na ovo sveto mesto.

"Moja majka Vera Čukić i ja u poslednje tri godine veoma često dolazimo u Rajinovac. Anhimandrit Serafim, koji nam se našao kao podrška u vremenu kad smo ostale bez našeg Gordana, za ove tri godine postao je i naš bliski prijatelj", ispričala je za "Politiku" Ivana.

Spontano je zatim došlo do toga da je Ivana postala i volonter manastira, budući da je sa sveštenicima često razgovarala o tome šta treba da se popravi i unapredi.

Ivana Mihić
Instagram/ivana_mihic_official 

"Kako sam se bavila filmskom produkcijom i još nizom organizacionih poslova, stekla sam kontakte koji su mogli da pomognu igumanu Serafimu", objasnila je Ivana, koja se trudi da pomogne koliko god može, a u narednom periodu čeka ih promena krova na crkvi, kao i renoviranje groblja.

Uz zdrav način života Ivana Mihić (52) sačuvala je i negovan i mladolik izgled.

"Kao i svakome, i meni prija kada dobijem kompliment. Istina, negujem prirodan izgled. Prija mi čist vazduh, zdrava hrana, kretanje... Negujem se, koristim dobre kreme, a kada je to potrebno, pošto sam glumica, i kvalitetnu šminku", objasnila je ona svojevremeno.

Još fotografija Ivane Mihić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/ivana_mihic_official Ivana Mihić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna