Ivana Mihić od najranijeg detinjstva posećuje manastir Rajinovac, nadomak Grocke. Otkako je njen, otac čuveni scenarista Gordan Mihić, sahranjen na groblju ovog manastira za nju ima neprocenjivu važnost.

 "Poslednje tri godine moji odlasci u Rajinovac dobili su posebnu dimenziju. Otac je tamo u večnom miru. Odlascima u manastir stekla sam nekoliko prijatelja koji su vezani za ovo mesto. Razgovarala sam sa Serafimom oko manastirskih potreba i njegovim idejama i planovima za unapređivanje manastira, pa sam se postepeno i sama uključivala, jer sam bila u situaciji da mogu da pomognem. Znala sam ko bi mogao i ko bi bio spreman da nam pomogne", rekla je glumica koja poslednjih godina živi mirnim životom daleko od gradske vreve.

Spontano je zatim došlo do toga da je Ivana postala i volonter manastira, budući da je sa sveštenicima često razgovarala o tome šta treba da se popravi i unapredi.

"Arhimandrit Serafim, kao starešina manastira, svakodnevno pored svojih duhovnih aktivnosti lično obavlja i sve fizičke poslove, zidarske, majstorske i prema manastiru se ophodi kao pravi domaćin. Tako sam ga zaticala na traktoru ili za kosilicom. Trudim se koliko mogu da pomognem takvom čoveku koji je i izutetno obrazovan, završio je bogosloviju i govori ruski i engleski", rekla je za "Gloriju" Ivana i istakla da otac živi kroz nju, majku i dela koja je ostavio iza sebe.

"Moj otac živi kroz mene, svoje dete i preko moje majke, a njegove životne saputnice, kao i kroz one koji su ga voleli. Njegovo ogromno delo čini ga svakodnevno prisutnim preko filmova, serija i drama", rekla je Ivana koja je bez najveće životne podrške ostala u avgustu 2019. godine.

"Moj otac je bio neverovatno vredan čovek iz koga su tekstovi sa hiljade ljudskih sudbina jednostavno izvirali. Jednog dana, pred njegov odlazak, želeći da mu dam podršku i impuls za život, upitala sam ga šta bi bilo da neko danas kaže da bi želeo da mu napiše scenario o tome i tome, odgovorio mi je: 'Osmislio bih začas priču u glavi i onda jednostavno seo i napisao'. I to je zaista tako i bivalo - jednostavno i bez mistifikacije. Uostalom, sećam se da je on tako i svojim studentima govorio", rekla je Ivana i otkrila koja je njena najživlja uspomena na oca.

"Sećanje i moj tajko uvek su za mene živi", rekla je Ivana.

Još fotografija Ivane Mihić pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/ivana_mihic_official Ivana Mihić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna