Glumac Aleksandar Srećković Kubura niže ulogu za ulogom, a pored brojnih projekata pronalazi vremena i za odlazak u selo Ratina nadomak Kraljeva, gde već nekoliko godina ima svoju oazu mira. Tamo peče rakiju, a pravi i vino.

"Rakiju pečem sa kumom. Morali smo mnogo da učimo, a vala i da degustiramo... Već devet godina se bavimo proizvodnjom rakije, ali i vina. Cilj nam je da povećamo proizvodnju kojom bismo mogli da pokrijemo deo tržišta u Srbiji. Za sada pravimo vrhunski kvalitet, ali u amaterskim količinama", ispričao je za "Informer" glumac, koji planira da otvori i destileriju.

Kubura se seli sa Vračara
Youtube/Printscreen/K1 

"To je moj beg od civilizacije, odnosno od gužve i grada. Volim da budem u prirodi, a prija mi i fizički rad. Kad pravim rakiju i vino, okupim prijatelje koji je probaju i ocenjuju da li je dobra. Za Beograd me jedino vezuje posao. Bez glume ne bih bio srećan čovek", objašnjava Kubura, koji se odlično slaže sa meštanima sela, a od njih često dobija i savete.

"Ja sam iz Kraljeva, a u Ratini odavno imam zemlju. Ceo život sam tu svraćao i većinu ljudi poznajem, pa me tretiraju kao domaćeg. Od meštana sam mnogo naučio o rakiji, jer se tamo godinama tradicionalno peče", otkrio je glumac.

Aleksandar Srećković Kubura nakon više od dve decenije braka razveo se od fitnes instruktorke Marije Savić Srećković sa kojom ima dva sina, a svaki slobodan trenutak provodi sa naslednicima i trudi se da im prenese ljubav prema prirodi i seoskim poslovima.

"Organizujem se tako da mogu sve da postignem. Ne treba mi vreme u kom ne radim ništa, ili ležim, blenem u telefon ili televizor... To mi ne prija! Više volim da svaki slobodan trenutak iskoristim da decu izvučem iz grada, pokažem im kako se nešto radi, pa možda jednom i njih to zainteresuje", zaključio je za pomenuti medij.

Neke od fotografija Aleksandra Srećkovića Kubure pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/kubura.kubura Aleksandar Srećković Kubura

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna