Eva Ras u životu se suočila sa četiri velike tragedije - sa smrću ćerke Krune, supruga Radomira, majke i oca. Iako do danas nije prežalila gubitak naslednice, koja je preminula u Parizu 1993. godine, kada je imala 24 godine, glumica je odlučila da pokuša da skupi snagu da nastavi život dalje i da svoju ćerku zauvek nosi u srcu.

"To je isto Božija volja. Neke majke umru kada im saopšte da im je dete umrlo, bar je tako u narodnim pesmama. Majka Jugovića kada sazna, njoj srce prepukne. Meni nije, ali to ne zato što sam snažna osoba nego to nije bila moja sudbina. Kada je moja ćerka umrla devedeset i treće godine u prošlom veku, tada su pozicija i opozicija bile u ratu i moja mrtva ćerka se nije još vratila iz Pariza u olovnom kovčegu, kada su oni sedeli sa mnom u mojoj kući, a raspravljali o Slobodanu Miloševiću. Tada sam u tom bolu ustala i rekla: 'Idite kući, nemojte preda mnom da pričate o Miloševiću, šta sve ne valja u ovoj zemlji. Nije moja ćerka umrla samo meni. Umrla je i vama, i ako ne možete da saučestvujete u mojem bolu, idite. Nemojte biti oko mene i ne želim da budete tu'. Tako sam ostala sama", ispričala je umetnica za "Blic".

Eva Ras
Youtube / Printscreen / Zenska Tv 

Eva je priznala i da je u jednom trenutku pomišljala da oduzme sebi život, i to nakon što joj je saopšteno da nije dobila nacionalnu penziju. Odustala je kada je shvatila da je to zanemarljivo naspram velikih guibitaka i tragedija kroz koje je prošla. 

"Kad su mi javili da nisam dobila nacionalnu penziju, onda sam krenula prema Brankovom mostu i kad sam već stigla tamo rekla sam sebi: 'Pa nećeš valjda tu sramotu da uradiš, da se ubiješ zbog toga što te ne cene, a nisi se ubila kad ti je kćerka umrla. Nisi se ubila kada ti je muž umro, koji te je obožavao. Nisi se ubila kad ti je majka umrla.' I ja sam se radosno vratila u svoj stan i nisam se ubila", prisetila se sada glumica ovog kobnog momenta.

Osim sa velikim bolom zbog smrti svojih najmilijih, Eva Ras godinama se bori i sa kancerom. Ali, u svemu i dalje pokušava da pronađe nešto dobro i trudi se da je optimizam ne napušta.

"Život je najdragoceniji i najlepši, čak i kada nas šikaniraju i kada je sve loše, kada vas neka teška bolest snađe i tad vi ne želite da napustite ovaj svet. Zahvalna sam Bogu za sve što mi je dao, ali i uzeo. Jer sve što mi je Bog dao, sve što je u prošlosti, to niko ne može uzeti. U prošlosti i dalje imam ćerku i muža koji me voli, fantastičnu porodicu, ceo svet slavi moj glumački talenat i to se ne može promeniti", rekla je ona za pomenuti medij.

Još fotografija glumice Eve Ras pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Kurir, Youtube / Printscreen / HYPE TV Eva Ras

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna