Eva Ras udavala se dva puta - identitet prvog muža nikada nije želela da otkrije, dok je njen drugi suprug bio slikar Radomir Stević Ras. Kako je sada otkrila u intimnoj ispovesti, uz prvog muža prvi put je probala drogu i zbog toga se gorko pokajala. Za njega se udala mlada, dok je još bila studentkinja.

"Moj prvi muž, s kojim sam bila dok sam studirala Fakultet dramskih umetnosti, drogirao se. Nisam znala za to dok smo se zabavljali, saznala sam tek kad smo se venčali. Tih šezdesetih godina narkomanima smo zvali samo one koji su se lečili od droge, a ne i one koji su je koristili. Zbog toga su mnogi mislili da drogiranje nije ništa strašno. Suprug me nikad nije nagovarao na to. Međutim, droga se vukla po stanu i gledala sam kako je on uzima. Jednom sam mu rekla da hoću i ja da probam. Odgovorio mi je da ne želi da bude svedok tome i da to uradim dok on nije kod kuće. Tako sam i učinila.Ušmrkala sam taj prašak, bio je to kokain. Imala sam 20 godina kada sam prvi put probala drogu. Razvela sam se od prvog supruga i prestala sa drogiranjem. Neću da pričam o njemu i otkrivam ko je. On ima svoj život i nemam pravo da mu ga zagorčavam. Ne samo njemu već i njegovoj deci i unucima", ispričala je glumica za "Hit Informer".

Životna priča Eve Ras
ATA / Antonio Ahel 

Od prvog muža razvela se u maju 1963, a već u junu je upoznala ljubav svog života - Radomira Stevića Rasa, sa kojim je dobila ćerku Krunu.

"Kolega Aca Drobnjaković i ja smo iste večeri diplomirali na FDU. Nismo imali ni dinara u džepu i krenuli smo da obilazimo kafane po centru Beograda iz nade da ćemo sresti nekog kolegu koji bi nas častio pivom. Došli smo do "Madere" i Aca kaže: "Eno Radomira Stevića Rasa. On je majka za češatore, on će nam platiti piće." Ušli smo unutra i Aca me je odmah upoznao sa Rasom. Rekao je: "Radomire, ovo je Eva", a on je odgovorio: "Ona je Eva Ras." Ispričao mi je da me je godinu dana pre tog susreta gledao na ispitnoj predstavi i da je još tada odlučio da ću biti njegova supruga. "Bio sam oženjen u tom trenutku, ali sam se u međuvremenu razveo. Sada sam slobodan i mogu da se oženim tobom", rekao je. Uspaničila sam se i rekla Aci da neću da pijem piće s tim čovekom. Ras me je smirio: "Nemoj da se plašiš. Ako ne želiš da mi budeš žena, nije nikakav problem, ali veruj mi, udaćeš se za mene." To je bilo u utorak uveče, a u subotu, 1. jula 1963. udala sam se za njega. Imala sam 21 godinu, a on 30", otkrila je Eva.

Početkom osamdesetih godina Evi je muž iznenada preminuo, dok je ona bila na snimanju filma u Budimpešti.

"Suprug mi je preminuo 1982. Ispratio me je na voz u Budimpeštu, gde sam išla da snimam film, i po povratku kući skinuo je mantil i pao mrtav. U tom trenutku sam bila kod Novog Sada, ali ništa nisam znala jer se za njegovu smrt saznalo tek dva dana kasnije. Mojoj majci je bilo čudno što se nije javljao, niti dolazio u posetu, a to je uvek činio kada sam bila na putu. Otišla je u policiju, došli su do stana, obili vrata i zatekli ga kako leži mrtav. Imao je 50 godina", prisetila se Eva bolnih trenutaka i dodala:

"Imao je slabo srce još od rođenja. Kada sam otišla po umrlicu u bolnicu, pisalo je da je na srcu imao 32 ožiljka, a taj poslednji infarkt mu je bukvalno prepolovio srce.Tri godine sam bila potpuno luda i van sebe. Nikada do tada nisam pomišljala da ćemo umreti. Ćerka Kruna je teško podnela očevu smrt jer je u tom trenutku imala tek 14 godina."

Samo četiri godine kasnije, Evi su u kratkom vremenskom periodu preminuli i majka i otac, kog je videla samo dva puta u životu. Napustio ih je nakon što je njenoj majci priznao da je homoseksualac.

Glumica još nije stigla da se oporavi od smrti muža, majke i oca, a usledio je najstrašniji gubitak. Godine 1991. preminula joj je ćerka Kruna, koja je tada imala 24 godine i studirala je u Parizu.

Eva Ras
Youtube / Printscreen / Zenska Tv 

"Nikad neću saznati kako je preminula. Posle mesec dana istrage, francuska policija me je obavestila da je umrla prirodnom smrću. Zašto i na koji način, ne znam ni danas. Šta god da se desilo, ja sam joj majka i ona će uvek biti moja ćerka. Znala sam o njoj onoliko koliko je ona to želela. Ministarstvo kulture je platilo da se njeno telo doveze iz Pariza u Beograd jer nisam imala novca. Otad nosim crninu i nisam je skinula jer žalost ne može da prođe. Ta crnina me štiti od svih nasrtljivaca. Kada je neko u crnini, ljudi su manje grubi prema njemu", s bolom se prisetila Eva Ras.

Mukama tu nije bio kraj - usledili su i zdravstveni problemi. Eva je pre dve decenije saznala da boluje od raka.

"Imam kancer materice već 20 godina. Išla sam na hemioterapije na Onkološku kliniku u Beogradu, ali sam prestala jer lekari više ne znaju šta da rade sa mnom. Zbog bolesti često imam mučnine i povraćam.Prošle godine sam operisala maligni tumor na desnoj strani lica. Tada su mi rekli da imam još dva meseca života, ali sam i dalje živa. Od hemioterapija creva su mi ozračena i ne mogu da jedem proteine, a oni su ključni za dobru krvnu sliku. Zato jednom godišnje idem na transfuziju krvi i osvežim se. Posle toga se i po dva-tri meseca osećam dobro. Tokom tog procesa budem dva dana u bolnici. Jedan dan primam krv, a drugog dana ostanem u bolnici za slučaj da dođe do komplikacija. Međutim, za ovih 11 godina koliko to radim nikad nije bilo nikakvih problema. To je stalno radio i Josip Broz Tito", zaključila je glumica u svojoj ispovesti za pomenuti medij.

Još fotografija Eve Ras pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Kurir, Youtube / Printscreen / HYPE TV Eva Ras

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna