Kad god ima priliku, pevačica Dragica Radosavljević Cakana odlazi na Kosovo, gde je rođena i gde joj i dalje živi majka. Nekoliko puta je tamo i nastupala, a ti koncerti su za nju uvek najemotivniji.

"Sastav 'Svitanje' i ja jednom prilikom smo bili u Goraždevcu, od suza nisam mogla da pevam koliko mi je sve bilo emotivno. Jedina koleginica koja je tada pristala da dođe je Merima Njegomir. Deca na Kosovu nemaju gde da se opuste i izigraju, dovedu ih roditelji, tu se sve dešava na nekih pet ari, recimo. Tu im je sve, kafići, dom kulture... Toliko sam plakala da je to bilo strašno", ispričala je pevačica sada za "Republiku".

"Ne mogu da razumem pevače, kolege, generalno javne ličnosti, koje ćute na bilo kakav vid nepravde koji dole doživljava naš narod. Pevači se plaše, neće na Kosmet, ali zato jure bakšiš po drugim kafanama svud redom dok pevaju patriotske pesme. Kad su tako važne stvari u državi u pitanju, pevači ćute, a kad se desi da neko izjavi nešto što nema nikakav značaj za javnost, svi laprdaju! Ja sam veći patriota od svakog muškarca na estradi, to tvrdim! To sam pokazala pesmama, rečima i delima", oštra je Cakana, koja često posećuje svoje rodno mesto, u kojem je živela do punoletstva, a u mladosti nije se libila nijednog posla.

Dragica Radosavljević Cakana o svojoj majci
Youtube / Printscreen / TVDR 

"Mene je sad baš briga da li će nešto da mi se desi kad krenem na Kosovo. Mislim da smo dovoljno isprepadani za sve ove godine i znate kad dođete do faze da vam je preko glave. Briga me da l' će neko da me kamenuje, idem gde sam pošla i idem na svoje. Posle niza nastupa koje sam imala oko praznika obično odem do mojih tamo. Često idem dole, ja sam do 18. godine živela u Leposaviću, tu su mi koreni. O KiM mora više da se priča. Situacija nije sjajna i nije mi svejedno kad dole odem. Ne možemo da znamo kako će da se razvija sve ovo, ali moramo da dižemo svest o svemu i branimo svoje. Hoću da se slobodno svi kreću u svojoj državi, a ne da razmišljam kad odem koji je metar zemlje moj, a koji od Albanca. Uvek me stegne u grudima kad znam da se dešava ovo što se dešava, ali nisam prestala da verujem da će situacija da se popravi", iskrena je bila pevačica za pomenuti medij.

Još fotografija Dragice Radosavljević Cakane pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Dragica Radosaljević Cakana

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna