Anđelina Džoli je odlučila da se pridruži kampanji za podizanje svesti o položaju žena u Iranu. U tu svrhu je upotrebila i svoj Instagram nalog na kojem je prati 16 miliona ljudi. 

Slavna glumica je demonstrativno odsekla pramen kose i spakovala ga u koverat, a isto je učinila i sa kosom svojih ćerki Šajlo i Zahare. Krajnji cilj je zainteresovao brojne pratioce, ali izazvao i kontroverze.

Pramenovi kose ove tri dame biće pokazani na izložbi koju organizuje Prun Nuri, u Njujorku, na dan 8. marta. "Ovo je divan umetnički projekat koji ima za cilj da pokaže solidarnost sa hrabrim ženama Irana koje se bore svoja prava i jednakost", napisala je Anđelina na svom Instagram nalogu.

sajlo i zahara dzoli pit  0748297526-min.jpg
Profimedia 

"Moja porodica učestvuje u njemu, a to može svako ko pošalje pramen kose do 25. februara", napisala je bivša žena Breda Pita. Usledile su brojne reakcije, ali nisu sve one pozitivne.

Neke "vuku" na teorije zavere i predstavljaju upozorenje kako se preko kose može "ukrasti" DNK, a drugi postavljaju pitanje kome bi to bilo u interesu. Ima i kritika na račun "prazne simbolike" ovog čina i traži se da glumica "nešto istinski preduzme".

Kao što je poznato, Anđelina je neko vreme radila sa Ujedinjenim nacijama, ali je ovu saradnju okončala krajem prošle godine.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna