Ivana Selakov je ponovo na dijeti, jer se tokom pandemije korona virusa mnogo ugojila. Kaže da je tome doprinela činjenica da se nije dovoljno kretala, pa je od nervoze samo jela.

Na njenu nesreću, nije ljubitelj vežbanja. "Dvaput u životu sam ušla u teretanu", iskrena je pevačica. "Ja sam onaj tip osobe koja je večito na poštedi.

Ne podnosim teretanu, ne volim da trčim, ma ništa od toga me ne zanima. Lakše mi je da promenim ishranu i pokazalo se da tako mogu da smršam - zaključila je."

Zato je odabrala proteinsku dijetu, po kojoj može da jede meso i povrće. "Hleb ne jedem uopšte, kao ni testo, krompir, grašak, slatkiše... Ma sve što mi je omiljeno mi je i zabranjeno. Ponekad pojedem neko voće, ali uglavnom samo pijem limunadu", otkrila je Ivana.

ivana selakov 3-min.jpg
Instagram / selakov 

Zahvaljujući ovakvoj dijeti, ona je već jednom uspela da smrša 13 kilograma, odmah posle trudnoće.  "Dugo nisam mogla da dobijem dete, pa sam sebi dozvolila da jedem sve što želim dok sam bila u drugom stanju", priznala je jednom prilikom.

Njen jelovnik uključuje ćureća prsa sa salatom bez hleba za doručak, piletinu ili neko drugo meso i salatu za ručak, dok za večeru pojede neku ribu - pastrmku ili oradu.

Variranje kilaže se obično naziva "jo-jo efekat", po dečjoj igrački od lastiša i loptice koja po njemu ide čas gore čas dole. Nutricionisti kažu da ovaj efekat nastaje ako se primenjuju nagle restriktivne dijete. Umesto toga, preporučuju smanjenje obroka, uz  raznovrsnu ishranu i obavezne fizičke aktivnosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna