Dojenje van kuće je u Srbiji još uvek tabu tema i, nažalost, ne tako čest prizor. To misle mnoge mame, pa i Bojana Barović koja je sa svojom jetrvom Sarom OsterRokvićodlučila da da svoj doprinos promeni stava u javnosti.

Žene Nikole Rokvića i njegovog brata Marka su se nedavno porodile i obe su donele na svet devojčice. Divan dan na kraju zime bio je lep povod da sa muževima, decom i svekrvom izađu na ručak, a slikom iz restorana koju su obe objavile poslale su važnu poruku.

Izgleda da su obe bebe poželele da jedu u isto vreme, a i Sara i Bojana smatraju da ne treba ostavljati decu da čekaju niti se sklanjati i sakrivati kad dođe vreme za hranjenje.

sara rokvic bojana barovic-min.jpg
Instagram / bojanabarovic 

"Nema ničeg lepšeg ni prirodnijeg od toga da svojoj bebi u svakom trenutku pružite ono što joj je najbitnije: vašu blizinu, toplinu, ljubav, sigurnost i najbolju moguću hranu, a to je majčino mleko", objasnila je nedavno Bojana. Ona kaže da se slobodno kretala i sa prvim i sa drugim detetom i da je ih je dojila kad god su oni to poželeli."

Svima onima koji ne odobravaju ovakvo ponašanje, Bojanina i Sarina slika jasno poručuje da mogu da okrenu glavu na drugu stranu ako im se ne dopada ono što vide.

To naročito važi za prolećne dane koji se bliže, kad će sve majke želeti da budu što više napolju sa svojim bebama. Bojana im savetuje da uživaju i, naravno, da budu uvek dovoljno hidrirane, jer je to važno i za mamu i za bebu. Nema dileme da i svekrva Slavica Rokvić ima isto mišljenje, jer je i ona bila sa snajama na ručku. Uvek im je podrška i spremna je da pričuva decu kadgod je to potrebno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna