Nikola Rokvić i Bojana Barović 25. januara postali roditelji devojčice kojoj su dali ime Angelina. Sve je proteklo u najboljem redu, a mama i beba osećaju se odlično. Nekadašnja manekenka je poznata po tome što nastoji da se izbori za prava majki i beba, pa je tako sina dok je bio beba dojila u programu uživo. Sada je podelila iskustvo za najmlađom ćerkom.

"Treći uspešan početak dojenja bez bilo kakve dohrane, koju kategorično odbijam treći put u porodilištu jer znam koliko je važno da ne dobiju odmah po rodjenju veštačko mleko… Znam šta će mnogi pomisliti, i to je čuvena rečenica 'nije mi došlo mleko'... To smo bili pogrešno naučeni od početka. Meni je 'došlo' mleko tek nakon nekoliko dana, a do tada su uživali u kolostrumu, koji da izgleda prilično bedno ako ga vidite, nekad je i prozirno i ko nije informisan delovaće kao da je beskorisna vodica ili žuto mleko dok je kolostrum verovatno najzdravija stvar na svetu, za bebu i prvih 7 dana formiranja creva definitivno jeste! Prodaje se čak sportistima na crnom tržištu za neke basnoslovne cifre, a ovde ga žene odbacuju i menjaju za kupovnu dohranu isključivo iz neznanja, a nažalost u mnogim porodilištima nema edukacije ali to je tek druga tema", počela je priču Bojana, a potom nastavila:

"Trenutno želim da vas ohrabrim ako ste u fazi da čekate bebu, ili ste se porodile, tražite odmah da vam stave bebu na grudi i verujte meni su svo troje sisali još u porođajnoj sali... Iskreno, nisam ni proveravala da li imam mleka ili ne, beba je sisala i spavala i meni je to bio sasvim jasan znak da je sa grudima sve u redu čak i kad deluju vrlo mekano. Takođe, dojenje na zahtev umesto svaka tri sata je ključ mog uspešnog dojenja i ključ mira u kući sva tri puta. Kada je gladna jede, koja nauka! Kada sisa pravi se mleko, kada ne sisa i prima dohranu sem što se posle mučite noćima sa grčevima, vaše mleko se ne pravi jer nema potražnje... Poenta svega je da smo zakomplikovali najjednostavniju stvar na svetu… Mleko vam kreće i pre porođaja, ne brinite, tu je - samo 2% žena iz medicnskih razloga ne može da doji, ostali ne znaju. Ovde se ne obraćam mamama koje neće, njihov je izbor naravno, već onima koje imaju dilemu, brinu se, a imaju želju! Nadam se da sam malo od pomoći i za ovakve teme i pitanja uvek sam tu za vas jer su deca moja najveća ljubav", napisala je.

Bojana i Nikola imaju i ćerku Leonu i sina Simeona.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna