Karijera Slobode Mićalović krenula je uzlaznom putanjom nakon uloge Vaske u filmu "Zona Zamfirova" iz 2002. godine, u kojem su glavne uloge igrali njen sadašnji suprug Vojin Ćetković i glumica Katarina Radivojević. Reditelj Zdravko Šotra nije mogao da odluči da li da glavnu ulogu Zone poveri Katarini ili Slobodi, a konačnu odluku doneli su Vojin i Dragan Nikolić.

"Ja duboko verujem u Šotrin izbor, iako sam u tom trenutku bila na drugoj godini Akademije i želela glavnu ulogu, kao i da mi se nešto dogodi i promeni, tada nije bilo moje vreme. Vaska kada se pogleda, to je jedna epizodna uloga, nije čak ni velika, ali je ostavila trag, bila je efektna. Imala sam tu sreću da me ubode nešto što je moje. Mislim da uopšte nije pogrešio. Tu je jedna divna anegdota, kada je Šotra pitao 'Katarina ili Sloboda, koja od njih dve da igra Zonu', Gaga Nikolić i Vojin su tada presekli da to bude Katarina", ispričala je sada Sloboda u emisiji "Kec na jedanaest" na TV "K1".

sloboda_vojin_banjaluka_08072021_0008 (1).jpg
ATA / Antonio Ahel 

Glumica i njen suprug ponosni su roditelji bliznakinja Mile i Vere, koje su nedavno proslavile 13. rođendan, a kako Sloboda kaže njih dve za sada nemaju želju da krenu maminim i tatinim stopama.

"Mojoj deci je sve to interesantno. Način na koji one kada odgledaju predstavu ili film analiziraju sve to, ja se zbunim. Ja u tim godinama, iako mi je tata bio glumac, nisam imala pojma da tako rezonujem, ali ne vide sebe kao glumice. Sada su u nekoj novoj fazi. Bude se neke nove devojke u njima, neki karakteri, a to treba da se isprati, ali sam zadovoljna jako", rekla je Sloboda, koja ima dve sestre, Mirjanu i Draganu, od kojih se mlađa Gaga takođe bavi glumom.

"Ja sam se posavetovala sa nekim starijim kolegama. Pripadam onoj generaciji koja je ipak poštovala starije kolege i poštujem i dan danas. Želela sam da čujem iskustva. Svi su imali jedno mišljenje, a to je da svaka mora da se izbori za svoj put i da onog trenutka kada ja njoj budem pružila ruku da joj pomognem, tog trenutka sam joj odsekla noge. Samopouzdanje je jako važno u našem poslu, da si sam nešto uradio. Bilo je surovo, ali je Gaga izgurala sama i izborila se za svoje mesto", iskrena je bila glumica.

Sloboda Mićalović o mužu Vojinu Ćetkoviću i Katarini Radivojević
Foto: Vladimir Šporčić/Instagram Author: Vladimir Sporcic Description: LPremijera predstave Nora , za STORY 12/5/2015 Sloboda i Dragana Micalovic Software:Adobe Photoshop CS5 Windows Created: 2015:12:05 21:02:41

Sloboda je priznala i da joj je u detinjstvu smetalo ime koje nosi, ali da ga je vremenom neizmerno zavolela, pogotovo zbog priče koja se iza njega krije.

"Vremenom mi je jako smetalo moje ime, jer se niko nije zvao tako da ja znam, sem Slobode Trajković. Ona je bila verenica Ive Lole Ribara.To je jedna od najlepših i najtragičnijih priča u našoj istoriji. Žrtvovala je celu svoju porodicu, tako što su završili u gasnoj komori, jer nije želela da oda položaj svog verenika, Ive Lole Ribara. Znala je da mu sledi ubistvo, jer je on bio jedan ozbiljan revolucionar. Postoji i to čuveno pismo, zbog kog je meni tata dao ime, a baš je Kornelije Kovač, odnosno Korni grupa, opevala tu pesmu. Naslov pisma je 'Jedina moja, ne stiglo te ovo pismo'.To je poslednje pismo koje je on njoj uputio, misleći da će on nastradati, ali nažalost je prvo ona stradala. U znak te velike ljubavi, moj tata je igrao monodramu Ivo Lola Ribar, 300 ili 400 puta, a mi smo kao klinke nosile majicu 'Ivo Lola'. Mislio je ako dobije sina da se zove Ivo, a ako dobije ćerku da se zove Sloboda, jer se moja Mirjana zove po sestri Ive Lole Ribara, sve je to nekako umreženo", rekla je glumica u pomenutoj emisiji i dodala:

"Možda ta nepravda koja se desila Slobi Trajković na neki način kroz mene živi, da za nju čuju neke naredne generacije. Nije ona tada umrla, naprotiv, nastavila je da živi kroz mene, što je meni posebno drago. Ja znam da je jedno petnaestak devojčica dobilo ime po meni, a one će se možda nekada raspitati ko je bila Sloboda Trajković i ja mislim da je tu misija ispunjena."

Još fotografija Slobode Mićalović pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / sloboda_micalovic_boba, Antonio Ahel/ATAImages Slavi 41. rođendan!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna