Kristina Eplgejt (51) proslavila se devedesetih godina ulogom seksi Keli Bandi u čuvenoj humorističkoj TV seriji "Married with Children", kod nas poznate kao "Bračne vode". Njenu uspešnu karijeru prekinula je bolest, kada je imala 36 godina dijagnostikovan joj je rak dojke, a kada je saznala da nosi BRCA gen, odnosno nasledni rak dojke odlučila za obostranu mastektomiju.

"Nemam grudi i više ne moram na mamografiju, ali do kraja života moram da idem kod onkologa na preglede", ispričala je svojevremeno Kristina koja se sada suočila sa novom, zastrašujućom dijagnozom početkom 2021. godine.

"Ovo će biti čudno putovanje, ali sam dobila toliko podrške koja mi veoma znači. Bio je teško. Kao što svi znamo, život ide dalje. Kao što je jedan od mojih prijatelja sa MS-om rekao: ‘Moramo da se potrudimo i preuzmemo stvar u svoje ruke‘. I to je ono što ja radim. Zato sada tražim privatnostm dok prolazim kroz ovo. Hvala svima", objavila je tada na društvenim mrežama glumica koja je dijagnozu multiple skleroze dobila dok je radila na trećoj sezoni popularne Netfliksove serije "Dead to me". Ipak, nije odustala od glume.

"Snimanje mi je bilo najteže do sada, ali sam se oslonila na Lindu Kardelini i ekipu oko sebe", ispričala je Kristina. "Bilo je dana kad sam morala da ih pozovem telefonom i kažem - ne mogu da siđem niz stepenice. I tada bismo snimali scene koje sam mogla da odglumim", rekla je glumica koja veruje da će dodela nagrada "Screen Actors Guild Awards" biti njena poslednja dodela nagrada.

"Ovo je verovatno moja poslednja dodela nagrada kao glumici, tako da je to velika stvar", poručila je za LA Times o dodeli nagrada koja se održava 27 februara.

"Trenutno ne mogu da zamislim ustajanje u 5 ujutro i da provodim 12 do 14 sati na setu, toliko snage u ovom trenutku nemam u sebi", rekla je glumica.

Koliko se promenila kroz godine pogledajte u galeriji ispod:

Profimedia Holivudska glumica se bori sa multiplom sklerozom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna