Kada je nakon deset godina samoće upoznala Grka Nikosa Gusgunisa posredstvom sajta za upoznavanje, ubrzo je shvatila da je on čovek kog je čekala. Pametan, obrazovan, duhovit i inteligentan, ubrzo je svojio Maju i usledile su godine prelepe ljubavi.

Zbog romantične veze Maja je živela na dve adrese, u mestu Koropi, nedaleko od Atine i u srpskoj prestonici, ali nije imala dilemu da je uradila pravu stvar.

"Kada imate životno iskustvo, nema idealizovanja svojstvenog mladosti i projektovanja onoga što biste vi hteli, već jednostavno prepoznate srodnu dušu. Nikos me je, naravno, analizirao, a onda mi je napisao: “Ti si najpametnija žena koju sam do sada sreo. Želim da ostatak života provedem s tobom. Na aerodromu sam i čekam tvoj avion”. Odmah sam kupila avionsku kartu i otišla. Evo, ušli smo u drugu zajedničku godinu, a sve je kao prvog dana. Zajedno pišemo, prevodimo, vežbamo i – mada oboje predajemo na fakultetima – penzionerski se provodimo, a kad to kažem, mislim da smo posvećeni sebi, i jedno drugom", govorila je Maja. Međutim, njihova ljubav nije izdržala jer su dugo bili razdvojeni zbog korone

"Ne odgovara mi, ne javlja se, pa ni ja više ne pišem, samo sam ga obavestila da ću doći sa sinom kad se otvore granice da uzmem svoje blendere, gitaru, laptop… Nije mi odgovorio", rekla je Maja, pa se potom i osvrnula na razloge za raskid veridbe.

"Mislim da je jedini razlog bio dejstvo korone, državnih mera, izolacije, straha, paranoje, što je sve toliko promenilo Nikosovu svest da je upao u strašnu depresiju i nezadovoljstvo", navela je ona za Story i istakla da se njegova porodica protivila njihovoj ljubavi.

"Nikos je i ranije bio usamljen, ali sada su ga dotukli izolacija i karantin. Zbog korone, grčke vlasti su uvele takve mere da mu je zabranjeno da vidi majku, ćerke, ne sme da ide izvan svoje okoline, čak ni na plažu, samo do apoteke, prodavnice hrane i da izvede psa. Od početnog ogorčenja, sve je eskaliralo u neprestani gnev, a to se pojačalo uplitanjem njegove porodice i protivljenjem bilo kakvoj pomisli na mogući brak sa mnom", rekla je Maja.

 Izvor: Lepa&Srećna