Karijera Ljiljane Stjepanović u najmanju ruku može se nazvati uspešnom i zavidnom, ali glumica, s razlogom, svojim najvećim uspehom smatra dvojicu naslednika Igora i Vlastimira, kao i četiri unuke koje su joj sinovi podarili. Ljiljana se udala mlada, sa 21 godinom, ali iz velike ljubavi prema nekadašnjem suprugu Bojanu Repiću.

"Silno sam želela decu i majčinstvo je bilo logičan sled nakon tri i po godine veze. Još u gimnaziji počela sam da se zabavljam sa svojim budućim mužem, pa sam želela da se što pre udam za njega i dobijemo svoj porod. Sada se granica rađanja znatno pomerila, ali ja naprosto nisam želela da kasnim sa decom. Kada su deca došla na svet, srce mi je bilo puno i još da je brak potrajao... Iz ove perspektive ne osećam kajanje i drago mi je što je sve bilo tako. Imala sam sreću da se stariji sin Igor oženio u dvadeset i šestoj godini, pa sam ja u četrdeset i osmoj postala baka", ispričala je jednom prilikom za "Story" umetnica, koja se razvela nakon šest godina braka, i od svoje 27. godine sinove je odgajala sama.

Ljiljana Stjepanović
ATA / Milan Maričić 

"Prosto se dalje nije moglo. Moj bivši suprug nije više među živima i ne bih volela da o njemu pričam ništa ružno, ali mi smo bili dva različita sveta. On nije mogao da podnese moj posao zbog ljubomore. Bio je službenik, nije me podržavao i shvatao neke stvari, tako da smo nažalost otišli u raskorak. Mislim da je porodica važna i to mi je strašno nedostajalo u životu jer sam morala sama da se borim, ali takva mi je sudbina. Na sreću, izgurala sam", pričala je Ljiljana, koja je razvod veoma teško podnela.

"To je velika trauma i ne bih je nikome poželela. Jedva sam se iz nje iščupala i ne volim ni da se setim tog vremena. Mlada sam se udala, rodila decu, a onda razvela i ostala sama, tako da je sve to za mene bilo trauma. Da sam bila starija, možda bih to drugačije preživela, a ovako sve je bilo bolno i traumatično. Ipak, smatrala sam kako je bolje da deca rastu u miru i s jednim roditeljem, nego u lošoj atmosferi", priznala je svojevremeno. 

Ljiljana Stjepanović
ATA / Milan Maričić 

Ljiljana je otkrila i da je nakon razvoda jednom poželela da se ponovo uda, ali da to nije učinila zbog svoje dece.

"Jesam, jer sam se razvela sa samo dvadeset i sedam godina. Naravno da želite da volite, naslonite glavu na nečije rame, podelite brige s nekim... Ipak, deca su mi bila na prvom mestu i na kraju sam ostala sama, ali uz njih. Kasnije sam imala jednu dugu vezu, ali nisam htela ponovo da se udajem jer sam se plašila da bi moja deca mogla da mu predstavljaju teret i nisam bila sigurna u njegovu ljubav prema Igoru i Vlastimiru", iskrena je bila glumica, koja je ponosna na sinove. 

"Vaspitala sam ih da budu pošteni, vredni i čestiti ljudi, što mi ponekad zameraju i u šali kažu da ih nisam spremila za surovo vreme u kome živimo. Ponosna sam na njih", govorila je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna