Srpska lepotica Ivana Korab ponosna je mama dvogodišnjeg sina Matea, a uskoro u njihov porodični dom stiže još jedan sin. Manekenka je krajem prošle godine ponovo zatrudnela, oduvek je sanjala o velikoj porodici, a sada je otkrila da treće dete planira da usvoji. Ona će nakon porođaja pokrenuti proceduru za usvajanje deteta.

"Želim da pružim ljubav i porodicu detetu iz doma! Oduvek sam razmišljala o tome, a sada ću to i da ostvarim. Čim se porodim, krenuću u proceduru za usvajanje, jer ne bih volela da bude velika razlika u godinama između moje dece", ispričala je Ivana za "Informer".

Manekenka se četiri puta podvrgla procesu vantelesne oplodnje - prvi pokušaj nije uspeo, nakon drugog je izgubila bebu, iz trećeg se rodio Mateo, a sada nosi drugo dete. Upravo to što ne može da zatrudni prirodnim putem je još jedan od razloga zbog kog treće dete želi da usvoji.

"Ljudi me često pitaju zašto ne rodim treće dete, ako već želim da imam veliku porodicu. Mislim da bi mi peta vantelesna oplodnja bila previše. Ne želim opet da prolazim kroz to. S druge strane, decu toliko volim da smatram da bi bilo plemenito da svu tu ljubav dam nekom detetu koje nije imalo sreće do sada", iskrena je Ivana, koju je suprug podržao u ovoj odluci. 

"Moj suprug je znao da to želim i pre nego što smo počeli da se zabavljamo i podržava me. Mnogi mi govore da nisam svesna koliko je težak proces usvajanja, pa potom i navikavanje deteta na novi život. Ma, i da bude teško, nije mi problem", objasnila je manekenka, koja je oduvek volela da pomaže deci i svojevremeno je volontirala u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, gde se i rodila njena želja da jednog dana pruži topao dom nekom od nezbrinute dece.

"Teško je gledati nedužno dete koje živi u domu, a ničim nije zaslužilo da bude ostavljeno. Još tada mi se probudila želja da pomažem mališanima i da jednog dana usvojim dete. Sećam se, dok sam tamo volontirala, rekla sam da ću ili biti dovoljno bogata da im pomognem ili dovoljno poznata da mogu da pozovem ljude da im pomognu. Nikad neću zaboraviti njihove iskrene osmehe. Više su oni mene usrećili nego ja njih. Ima mnogo divne dece koja su napuštena i zaista bih volela da im pomognem. Planiram da osnujem fondaciju za stipendiranje dece iz doma, kako bi što više njih završilo školu i upisalo fakultet. Nadam se da ću to uskoro da ostvarim", zaključila je za pomenuti medij.

Još fotografija Ivane Korab pogledajte u galeriji ispod.

Instagram/ivanakorab Ivana Korab

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna