Slavni muzičar i tekstopisac Nik Kejv preživeo je dve velike tragedije. Oba njegova sina su umrla. Koliko su ga ovi gubici promenili otkrio je odgovarajući na pitanja svojih obožavalaca.

"Stvari su se promenile nakon što je moj prvi sin umro. Na bolje ili na lošije, bes o kojem pričate izgubio mi je privlačnost i da, možda sam zaista postao poput vesele hipi razglednice. Mržnja je prestala da mi bude zanimljiva. Ti osećaji su mi postali poput mrtve kože koju sam morao da skinem. Bili su kao bljuvotina. Sedeti okružen sopstvenim neredom, ljut na ceo svet, prezirući ljude u njemu, i misleći da moj prezir prema stvarima nekako nešto znači, da je on plemenit. Mrzim ovo tu, i ono tamo i ono što je još tamo dalje, a pobrinuo sam se i da svi oko mene to znaju, ne samo znaju, nego da to i osete. Prezir prema lepoti, prezir prema radosti, prezir prema sreći u drugima, ceo taj stav se samo činio, ne znam, na kraju, nekako glupim", iskreno je odgovorio 65-godišnji muzičar. U nastavku odgovora ispričao kako je bio slomljen kada mu je preminuo sin Artur.

"Kad mi je umro sin bio sam slomljen i utučen, i bez imalo truda taj stav gađenja prema svetu počeo je da se urušava ispod mene. Počeo sam da shvatam nesiguran i ranjiv položaj sveta. Počeo sam da se uznemirujem. Osetio sam iznenadnu potrebu, da u najmanju ruku pomognem ovom strašnom, predivnom svetu, umesto da ga samo vređam i osuđujem", zaključio je Nik.

Nikov sin Artur preminuo je 2015. godine nakon pada sa litice visoke 18 metara nedaleko od Brajtona u Engleskoj. U maju 2022. godine i njegov drugi sin je umro. Imao je 31.

"Sa velikom tugom potvrđujem da je moj sin Džetro preminuo. Bićemo zahvalni da poštujete privatnost naše porodice", napisao je Kejv tada.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna