"Volim je, ali ovo je takva prevara!" Komentari ovog tipa zasuli su Instagram nalog Marte Stjuart, poznate voditeljke emisija namenjenih ženama. Slavna Marta koja je od recepata i saveta za uređenje doma napravila veliko biznis carstvo objavila je nekoliko selfija, a usledila je bura.

Ona je poznato TV lice koje u 81. godini još deluje veoma mladoliko. Mnogi joj "daju" dvadeset pa i više godina manje, a ona tvrdi da na ovim slikama nema ni filera ni filtera.

Naslonjena na šamponjeru u frizerskom salonu, voditeljka je napravila slike iz pomalo nezahvalnog ugla. "Ovde je savršeno svetlo za novi selfi!!!", napisala je Marta uzbuđeno.

marta stjuart lice 2-min.jpg
Instagram / marthastewart 

"Ovde nema nikakvog sređivanja slika!!! Koža izgleda dobro mada je januar bio uglavnom suv, a idem na pilates svaki drugi dan", piše Stjuart. "Kad kažem - nema sređivanja slika - mislim na filtere za selfi", objasnila je.

Ona tvrdi da nije imala nikakav fejslifting, već samo sjajne kozmetičke tretmane celog života. Poslednjih 40 godina ona je verna istoj kozmetičarki u čijoj se laboratoriji pripremaju specijalne kreme i losioni.

marta stjuart lice 2-min.jpg
Instagram / marthastewart 

Mada je mnoge impresionirala svojim selfijima, Marti su se oni i "obili" o glavu.

"Ja sam tvoj najveći fan, Marta, ali ti ipak imaš na raspolaganju vrhunske hirurge i sredstva za negu kože. Lepo je to, ali mi - opšta publika - ne može to da sebi priušti tako da, molim te, misliš i na to. Na frizera trošiš stotine dolara i praviš se važna. Samo budi realna, molim te. I dalje te volim", napisala joj je jedna obožavateljka.

Drugi otvoreno izražavaju nevericu u tvrdnje kako nije koristila filtere niti imala fejslifting. "Ovo je takva prevara. Imala je na tone radova na licu i potrošila silne pare na negu. Izgleda odlično, ali nemojte da to generalizujemo, uopšte ne izgleda prirodno", kaže drugi fan.

marta stjuart 0735863052-min.jpg
Profimedia 

"Odlično ti izgledaju te injekcije i plastične operacije", dodaje drugi. "Nemoj da daješ takve primere, Marta. Mlade devojke zaslužuju nešto bolje od nas", upozoravaju je. "Postavljaš neka očekivanja u pogledu toga kako žene treba da izgledaju u nekom životnom dobu. A to je opasno i štetno za našu omladinu", glasi jedan prigovor.

Njeno poziranje je naišlo na loš odjek među konzervativnim čitaocima i gledaocima. "Odrasti, Marta, to nije prirodna lepota za nekog ko ima 81 godinu", oštri su oni. "Zaista je uznemiravajuće da ovo prikazuješ u svojim godinama.

Žene treba da prestanu da od sebe prave objekte, da se puće i nameštaju seksi izraze lica, misleći da je to normalno. To je ponašanje za spavaću sobu, a ne za društvene mreže, prigovorili su Marti.

Tekst: Lepa&Srećna