Glumica Katarina Radivojević rođena je u Beogradu 29. marta 1979. godine, a osim za glumu, u detinjstvu je pokazivala interesovanje i za gimnastiku i balet. Osnovnu školu završila je u Batajnici, gde je živela sa roditeljima i sestrom, nakon čega je upisala Dvanaestu beogradsku gimnaziju.

Bila je primeran đak do trećeg razreda, a onda je pala razred i morala da ga ponavlja. Nakon toga se prebacila u Petu beogradsku gimnaziju. Glumu na Fakultetu dramskih umetnosti upisala je iz drugog puta i primljena je u klasu Predraga Bajčetića.

"Mnogo više cenim svaki uspeh koji dolazi. Ja nisam upisala akademiju iz prvog puta, već iz drugog. Ponavljala sam i razred i svi su mislili da od mene nema ništa. Nisam baš neki najuzorniji student, ali sam bila odličan đak", rekla je jednom prilikom u emisiji "Ja to tako" glumica, koja je diplomirala nakon 10 godina studiranja.

katarina radivojevic 4.jpg
Kurir / Zorana Jeftić 

Kako su mediji prenosili, Katarina je ranije pričala da je često spavala na fakultetu i tako dočekivala ispite, a jedna od najboljih prijateljica tada joj je postala, i do danas ostala, koleginica sa klase - glumica Marija Vicković. Njih dve su jedno vreme tokom studija živele zajedno u iznajmljenom stanu na Novom Beogradu, iz kog su, kako se pisalo, izbačene kada se Katarina pobunila zbog visoke kirije.

Preselile su se u drugi stan, a Katarina je već na fakultetu počela da dobija angažmane u raznim projektima, zbog čega se studiranje odužilo. Jedna od njenih najvećih i najpoznatijih uloga je lik Zone Zamfirove u istoimenom filmu iz 2002. godine. U jednom trenutku, glumica je odlučila da sreću okuša na američkom tržištu, pa se preselila u Los Anđeles.

katarina radivojevic 3.jpg
Kurir / Damir Dervišagić 

O svom privatnom životu retko govori za javnost. Ipak, jednom prilikom je priznala da je njena prošlost puna tuge i bola, a poznato je i da je odlučila da zamrzne jajne ćelije, te se jednom prilikom osvrnula na ovu odluku.

"Neke stvari koje sam uradila, kao što je zamrzavanje jajnih ćelija, a onda i to što sam javno pričala o tome, ne bi bile moguće da nije bilo feministkinja koje su se izborile za ženska prava. Sreća moja da živim danas, pa ne moram da pristajem na kompromise i pravim dete samo zato što moj biološki časovnik otkucava. Danas imamo šansu da to otkucavanje zaustavimo, da sačuvamo jajne ćelije i da, kad pronađemo pravu osobu, imamo dete s njom. Proceduru radim u Beogradu, kod doktora Ljubića. Svemu pristupamo potpuno holistički, ne želim da uzimam hormone već da zamrzavam jednu po jednu ćeliju. Srećna sam zbog toga i to je još jedan od razloga zašto, pored snimanja, dolazim u Srbiju. Svaki mesec proveden u Beogradu znači po jednu zaleđenu ćeliju, što je prelepo, a više ni baba ne može da mi govori kako mi lete godine. Vrlo sam ponosna na taj svoj potez, to je, pored odlaska u Ameriku, jedna od mojih najpametnijih odluka", ispričala je Katarina 2017. godine za magazin "Gloria".

Još fotografija Katarine Radivojević pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Glumica Katarina Radivojević u ženstvenim modnim kombinacijama.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna