Popularno TV lice Dejan Pantelić nakon decenija rada pred kamerama oprobaće se u novom angažmanu. Dejan je poslednjih godina vodio emisiju "150 minuta" na TV "Prva", gde se na voditeljskom mestu smenjivao sa kolegama Mirom Lekić i Milošem Uroševićem, a juče je poslednji put bio domaćin ovog projekta. 

Voditelj je, naime, objavio da se povlači sa ekrana, te da će svoje angažovanje nastaviti na televiziji, ali iza kamera. 

"Ovo je poslednji put da ja vama kažem: 'Ostanite uz Prvu'. Povlačim se sa ovog voditeljskog mesta, radiću neke druge poslove, isto televizijske, ne idem u penziju, daleko bilo. Ono što je sigurno, ostavljam vas u sigurnim rukama. Ja ću pokušati da svoje znanje prenesem mlađim, lepšim i boljim kolegama", rekao je Dejan na kraju jučerašnjeg izdanja emisije "150 minuta".

Voditelj je ranije otvoreno pričao o zdravstvenim problemima sa kojima se suočio - njemu je 2012. godine dijagnostikovan tumor na krajnicima, nakon čega su usledile godine lečenja. U tim trenucima najveća podrška bili su mu supruga Miona, ćerka Lana i sin Vukašin.

"U tim trenucima čovek samo razmišlja o svojoj porodici, o svojoj maloj deci koje nisam izveo na put. Razmišljao sam o mom Vukašinu, i upravo dok ovo govorim gledam njegovu i Laninu fotografiju koja se nalazi na mom radnom stolu. Nisam naučio Vukašina da igra fudbal i košarku, Lanu nisam odveo pred oltar kod njenog budućeg supruga, iako je mala, to mi je bilo u podsvesti kao neka obaveza. S druge strane, nisam smeo sebi da dozvolim da se predam jer prosto ne smem da budem sebičan da svojoj supruzi ostavim toliki teret i da se ona brine i žrtvuje za porodicu, a to radi i ovako i onako. To su bile neke stvari koje su mi bile u glavi dok sam prolazio kroz te neprijatne životne izazove", iskren je bio voditelj pre nekoliko godina.

U martu prošle godine ponovo je završio u bolnici, kada mu je puklo slepo crevo. Tada je hitno operisan i, srećom, oporavak je prošao u najboljem redu. Nakon toga je, u maju 2022. godine, nagovestio da planira da se povuče sa malih ekrana, što se sada i desilo. 

"Izvinjavam se gledaocima na promuklom glasu. Došla su na naplatu sva ona zračenja, hemioterapije, operacije... trudiću se da u narednom periodu pronađem adekvatno mesto iza kamera. Hvala što brinete", napisao je voditelj tada na Instagramu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna