Dejan Pantelić se oglasio iz bolesničke postelje u Urgentnom centru, gde je podvrgnut operaciji slepog creva.

"Pre šest dana me zaboleo stomak, imao sam perforaciju slepog creva, uspešno je sve sređeno. Sve je okej, hvala svima zaposlenim u Urgentnom centru, sestrama, doktorima, hirurzima. Pre desetak godina sam se lečio u inostranstvu i razmišljao da li će imati naš pacijent da se leči u takvim uslovima, kao u Nemačkoj.

Ovo je dobro, čovek kada dođe ovde on ozdravi", rekao je Dejan u uključenju.

Dejan se, inače, dve godine borio sa opakom bolešću. Njemu je 2012. godine otkriven karcinom krajnika, a o svojoj bolesti, koju je uspeo da pobedi, govorio je javno kako bi pomogao i drugima koji se bore sa sličnim problemima. Mnogi su primetili da Dejan otežano govori što se, verovatno, više zapaža kad leži, naročito posle operativnog zahvata.

Što se tiče  zapaljenja slepog creva, ono može biti pogubno ako se ne otkrije na vreme. Često je prvi simptom bol u vidu jakih probadanja u stomaku. Dodatni simptomi su mučnina, povraćanje, povišena temperatura i druge tegobe. Kod upale slepog creva postoji rizik od njegovog pucanja i izlivanja sadržaja i bakterija po čitavoj trbušnoj duplji, što može i da ugrozi život. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna