Kristina Radenković je juče hitno primljena na Institut za ortopediju Banjica. Voditeljka kvizova "Slagalice" i "Stigni me ako znaš" je primljena zbog preloma obe ruke.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Radenkovićeva je na skijanju polomila obe ruke i čeka šta će lekari dalje odlučiti posle konsultacija.

Sudeći po Instagram objavama, voditeljka je s porodicom bila na zimovanju, gde je i doživela nesreću. Poznato je da Kristina voli zimu i zimske sportove i da uživa u skijanju.

kristina radenkovic na zimovanju-min.jpg
Instagram / kris.radenkovic 

"Ponavljam, tri letovanja za jedno zimovanje", napisala je Radenkovićeva. S obzirom na to da je prve objave sa planine imala 9. januara, verovatno joj se nezgodna dogodila  na samom kraju godišnjeg odmora. 

3329204_screenshot-3_ff.jpg
Instagram / kris.radenkovic 

Podsetimo, Kristina je mama dvoje dece - Tare i Rogana. Sad će joj svakako biti potrebna velika pomoć oko mališana, pa će verovatno uskočiti ponosna baka  Snježana.

Prelom ruke može da se odnosi na tri kosti - dve u podlaktici i jedne u nadlaktici. Do njega najčešće dolazi kad neko padne na ispruženu ruku. Terapija zavisi od mesta i ozbiljnosti povrede, a za najjednostavnije prelome dovoljna je imobilizacija (obično gips) i odmor. Ponekad je neophodno da se kost "vrati" na mesto, što se može učiniti već u ambulanti ortopedske bolnice.

Kod komplikovanijih preloma, može biti neophodna operacija, kad se polomljena kost učvršćuje žicom, pločicom ili zavrtnjima kako bi se obezbedilo da se kost ne pomera dok ne zaraste.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna