Pevačica Britni Spirs nedavno je ispričala da ima oštećenje nerava i jake bolove u slepoočnici. Ona je istakla da se dobro oseća samo dok pleše.

"Imam oštećenje nerava na desnoj strani tela.. nema leka osim boga, pretpostavljam... oštećenje nerava ponekad nastaje kada mozak ne dobija dovoljno kiseonika, mozak se bukvalno gasi. Budim se tri puta nedeljno u krevetu i ne osećam ruke, osećam kao da mi igle prolaze desnom stranom tela, sve do vrata, a deo koji me najviše boli je slepoočnica na glavi. Peče i strašno je", napisala je Britni uz video na kojem pleše, a koje gotovo svakodnevno objavljuje na Instagramu otkako otac Džejmi Spirs, više nije njen staratelj nakon 13 godina.

Britni je ranije opisala "ozbiljnu mentalnu traumu‘ koju je pretrpela tokom 13 godina očevog starateljstva, a da li je ovaj ples posledica traume govorio je psihijatr Kris van Mir.

"U svom govoru na sudu, pevačica je spomenula nekoliko prinudnih hospitalizacija u psihijatrijskim bolnicama, a to takođe postavlja neka pitanja. U Sjedinjenim Državama, kao iu većini drugih zemalja sveta, postoje samo tri osnova za prisilnu psihijatrijsku hospitalizaciju: visok rizik od samoubistva, opasnost po društvo, pretnja po život pacijenta, kada pacijenti prestanu da jedu, ili aktivne faze šizofrenije). Istovremeno, prisilna hospitalizacija veoma retko traje duže od 72 sata, a Britni je u saopštenju navela da je nedeljama držana u bolnicama", rekao je doktor i istakao da se Britni raduj eživotu.

 "Ne vidim nikakvu patologiju ni u njenim plesovima ni na iskrenim fotografijama. Pretpostavljam da postoji neka vrsta pokušaja da vam se "vrati život". Njeno ponašanje može se uporediti sa ponašanjem zatvorenice koja je puštene posle 13-godišnje kazne. Ona ​​uživa bukvalno u svemu. Za običnog čoveka koji nikada nije lišen poslovne sposobnosti i prava da sam živi, bira i odlučuje, veoma je teško razumeti i objasniti ovakvo njeno ponašanje", rekao je on.

Britni Spirs Instagram/britneyspears