U susret Danu zaljubljenih, o ljubavi, porodici i sreći razgovarali smo s pevačicom Nevenom Božović Ivanović, producentom Nikolom Burovcem i glumcem Andrijom Miloševićem koga ćemo uskoro gledati u novom sitkomu RTS-a "Lako je Raletu".

"Serija je dinamična, vesela, na momente infantilna, a opet puna ljubavi i sjajnih situacija", otkrio nam je Andrija.

Andrija Milosevic_foto Gordan Jovic.jpg
Gordan Jović 

Neizvesnost u ljubavi muči mnoge parove, naročito na početku veze. Bez obzira na to jesu li već u vezi ili će uskoro biti, pitanje da li su i koliko voljeni, najčešće se postavlja među partnerima. U novom broju našeg magazina otkrivamo na koje sitnice morate obratiti pažnju, kako treba da ih protumačite i saznaćete da li je ljubav vašeg partnera zaista prava.

Ukoliko zavirite i u ljubavni horoskop našeg astrologa Radice Milovanović, saznaćete kojim znacima Zodijaka u ovoj godini predstoje zanimljivi susreti, uzbudljive avanture ili pak "ludi kamen" i sudbonosno "da".

Kolumbijska glumica Sofija Vergara oduvek je privlačila pažnju, kako zanosnim oblinama i nestvarnom lepotom tako i odličnom glumom i vrckavim ulogama. Porodična drama i potom bolest promenile su joj pogled na život, ojačale je i otkrile borbenu stranu njene ličnosti.

Mada su je svake godine mediji proglašavali za najprivlačniju ili najlepšu ženu sveta, ona smatra da izazovnost kojom zrači ne potiče od njenog izgleda već od samouverenog stava.

U svakome od nas postoje dva sveta - racionalni i kreativni. Samo onda kada su u skladu i kada deluju zajedno, možemo imati dovoljno vere i samopouzdanja da odgovorimo na sve izazove vremena u kom živimo, smatra naša kolumnistkinja u ovom broju Vanja Bokun Popović, doktor psihologije.

Zivot je lep_foto Shutterstock (2).jpg
Shutterstock  

Kada sami sebi kažemo da nešto možemo ili da ne možemo, u oba slučaju smo u pravu, tvrde psiholozi. Šta je samopouzdanje i kako se gradi, objasnila je Jelena Živković, psihoterapeut.

Psihologija samopouzdanje_foto Shutterstock.jpg
Shutterstock  

"Samopouzdana osoba je samosvesna, ima osećaj lične vrednosti, samouverena je, sigurna u sebe i svoje sposobnosti, ali je svesna i svojih mana, i zna da ne može baš svakome da se sviđa. Tuđe mišljenje je ne pogađa, ali zato ume da prihvati konstruktivnu kritiku. Da bi neko imao samopouzdanja, mora poznavati samog sebe, verovati sebi i znati da se u sebe uvek može pouzdati."