Popularni frontmen grupe „Lexington“, Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra prošli su kroz težak životni period. Njihova ćerka rođena je sa srčanom manom, zbog čega je podvrgnuta operaciji.

"Sada se suočavamo sa definitivno najtežim periodom u životu, dok čekamo da naša hrabra ćerkica izvojuje svoju najvažniju bitku. Ona je operisana, u procesu je oporavka i sve što sada imamo su molitva i strpljenje. U periodu koji sledi nećemo se oglašavati niti odgovarati na poruke jer su sve naše misli i energija usmerene ka njoj i porodici. Hvala vam na podršci i razumevanju",  napisala je nedavno Aleksandra na Instagramu koja je presrećna jer je beba najzad stigla kući.

"Nisam očekivala toliku količinu, da kažem, podrške. Znam da ste svi divni, koji me pratite. Mnogo mi je značilo u tim kriznim momentima, koji ste se javljali sa vašim iskustvima, što roditeljskim, što ličnim. Mnogo je 'bustovalo' to tu veru, zaista je istina da kada se mnogo ljudi moli za istu stvar, ta energija se povećava i povećava", rekla je Aleksandra, te je dodala:

"U tim momentima nisam delila taj osećaj podrške od strana lekara i čitavog tima koji je vodio, kako mene, tako i Helenu i ceo njen oporavak. To je potpuno drugi nivo i nešto bez čega ne mogu da zamislim da bi ovaj proces išao ovako pozitivno, da nisam naišla na te ljude. Definitivno nikada neću moći da se zahvalim doktorki koja je prihvatila da vodi moju trudnoću. Ona je jedna riznica ljudskosti i znanja. Ona mi je bila puna podrška, gde smo zaista, u svakom smislu delile da život treba podržati i da se za njega treba boriti. Na kraju je ishod ovakav kakav jeste. Naravno, otkrivanje urođene srčane mane je posebna stvar koja nije imala veze sa tim visokim rizikom na početku same trudnoće. To je otkrio profesor kod kog sam radila fetalnu ehokardiografiju", rekla je ona i istakla koliko je za nju ovaj period bio stresan.

"Naravno, njegova podrška za to da se trudnoća nastavi, bila potkovana svim relevantnim naučnim i kliničkim ispitivanjima koje su jako povoljne kada je stopa preživljavanja u pitanju. Inače, reč je o srčanoj mani, transpozicija velikih krvnih sudova, gde život nije moguć ukoliko se ne reši operativno. To je bio jedan stresan period. Ono što je kruna ove životne priče, jeste čitav karidio hirurški tim, koji besprekorno funkcioniše, gde sam znala da će moje dete biti u najboljim mogućim rukama. Proces je bio dug, da smo istrajali i da je na kraju ishod ovakav kakav jeste. Poenta ove priče nije da mi pišete da sam super i hrabra, svaka majka je hrabra! Poenta jeste, da će u životu biti razna situacija i moj moto je da se trudim da uradim ispravnu stvar i u tim situacijama se uključuje moj kritički um, gde ne želim da prihvatam bilo čije misli. Biram teži put, za mene je to ispravan put!",  ispričala je Aleksandra.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna