Bojan Vasković i njegova supruga Aleksandra pre dva dana dobili su treće dete, ćerku Helenu, čiji dolazak kući s nestrpljenjem čekaju brat Mihajlo (3) i sestra Anđelina (7). Međutim, potpuno drugačiji scenario, okupan brigama i strahom, odvijao se 2015. godine kada se Aleksandra prevremeno porodila u šestom mesecu trudnoće i donela Anđelinu na svet.

"Šta da se radi, prošli smo kroz to, hvala Bogu da je na kraju sve baš onako kako treba, zahvaljujući doktorima i samom Bogu, da je sve ok i da je ona jedno potpuno zdravo dete koje ima srećno i zdravo detinjstvo. Bilo je zaista stresno, to mi je najstresniji period u životu", započeo je svoju ispovest Bojan za "Pink.rs".

Bojan i Aleksandra Vasković
Instagram/_mrs.vaskovic_ 

"Kod sve dece koja se prevremeno rode je problem taj što se ne razviju pluća do kraja. Neka deca su imala krvarenja u mozgu, neka deca imaju bronhoplumalnu displaziju, ona je konkretno to imala, ali se hvala Bogu izvukla. To je jako rizično kada se deca rode. Kažu da su šanse za preživeti 50:50, na osnovu nekih statistika. Ali eto, hvala Bogu, naša neonatologija je jedna od najboljih u svetu. Zaista su posvećeni doktori bili, zahvaljujući njihovoj borbi i samim klincima, konkretno u ovom slučaju moje Anđeline, zahvaljujući njihovoj borbi za život pobedila je sve te nedaće i izvukla se bez i jednog jedinog problema. To su takvi problemi, doktori vam direktno sve kažu, oni ne smeju da pakuju u mašnu i da vam govore nešto što nije istina, moraju da kažu tačno i konkretno stanje. Jedan dan dođete i kažu vam neku lepu vest, a drugi dan dođete i kažu: 'Predaje se'. To je jako stresno za sve roditelje, ali prođe se kroz sve, kad prođu godine, malo se i zaboravi, malo se potisne. Svaki put kad se setim toga osetim težinu u stomaku, s obzirom na to da je zaista bilo teško", opisao je pevač najteže trenutke u svom životu.

Iako je njegova supruga Aleksandra lekar, priznala je svom mužu da je, sve dok nisu i sami došli u ovu tešku situaciju, uvek verovala da se takve stvari dešavaju samo drugim ljudima.

Bojan i Aleksandra Vasković postali su roditelji treći put
Instagram/Aleksandra Vaskovic 

"Bilo bi dobro da se podigne svest ljudima o tome. Moja supruga je završila medicinu, ali je jako malo znala o tome, kaže: 'Uvek kad čujemo da se nekom dete prevremeno rodilo, mislim da se to dešava nekome tamo, kao da je na drugoj planeti', a kad se desi tebi onda čovek tek zna kako je to", zaključio je Bojan.

Anđelina Vasković danas je zdravo, srećno i nasmejano dete, bez ikakvih posledica, a uskoro će ona i njen brat Mihajlo upoznati petog člana porodice Vasković, sestricu Helenu.

Još fotografija Bojana i Aleksandre Vasković pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / _mrs.vaskovic_ Aleksandra uživa u trećoj trudnoći!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna