Seka Aleksić uživa u porodičnoj atmosferi sa sinovima Jovanom i Jakovom i suprugom Veljkom. Njihov dom u Staroj Pazovi posebno je čaroban za Božić kada im dolaze brojni prijatelji,

"Božić uvek slavimo u krugu porodice, a pridruže nam se i naši najbliži prijatelji. Oni za svaki Božić dođu iz Bosne kod nas, a iako su druge veroispovesti, poštuju našu kuću gde se svi zajedno lepo gostimo. Zaista se radujem svakom Božiću jer on u meni budi posebne emocije", rekla je pevačica koja voli da sama pripremi prazničnu trpezu.

"Božić ne mogu da zamislim bez sarme, ruske salate, mimoze, ali da ne nabrajam sad jer više volim da jedem. Iskreno da vam kažem, božićnu trpezu najviše volim sama da pripremam. Veliki sam gurman i odlična kuvarica. Nekada, kada ne stignem zbog poslovnih obaveza da pripremim sve što sam zamislila, zamolim mamu da spremi sarmu. Kada su slatkiši u pitanju, njih uvek poručujem od moje prijateljice jer to radi bolje od mene", rekla je za Alo! Seka koja poštuje sve verske običaje.

"Običaje koje bog nalaže, njih poštujem. Idem na liturgiju, tu su badnjak, česnica, sveća... One osnovne stvari kada je Božić u pitanju, a koje treba ispoštovati. Sve ostalo što je nametnuto ne praktikujem. Od svog duhovnika sam naučila šta je ono osnovno, a na kraju krajeva, svako treba da radi onako kako se oseća", kaže Seka čiji sinovi se raduju prazniku zbog poklona

 .

Seka se nedavno prisetila kako je proslavljala praznike kada je ona bila dete.

"Praznike pamtim po selu Lipolist, gde sam živela kao dete. Sećam se da su nam uvek dolazile moje tetke iz Beograda i Austrije i donosile lepe paketiće kojima sam se mnogo radovala. Pamtim da smo uživali tako što sedimo za trpezom i provodimo vreme zajedno u šali, smehu i uz pesme. Moja mama je sjajna kuvarica, ali nažalost, zbog cele situacije u kojoj smo živeli, mogli smo da priuštimo malo bogatiju trpezu samo za praznike. Za razliku od mojih vršnjaka koji su živeli van Bosne, ja nisam imala priliku da verujem u Deda Mraza jer sam sticajem okolnosti svoj novac počela da zarađujem od 14. godine. Tek kad sam upoznala Veljka (Piljikića, muža, prim. aut.) u meni se rodila vera, koja me i danas gura da idem napred", rekla je Seka za "Kurir".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna