Poštovaoci i kolege se s tugom opraštaju od pevača Zorana Kalezića koji je preminuo juče u 73. godini nakon duge borbe sa opakom bolešću. Među porukama na društvenim mrežama ističu se i one koje je uputila "druga generacija" slavnih pevača - Šabanova ćerka Ilda Šaulić i Marinkov sin Nikola Rokvić.

"S bogom, čika Zorane! Borili ste se junački! Odmorite", napisao je Nikola. Tokom te junačke borbe sa karcinomom pluća, Zoran je uspeo čak i da snimi jedan album i organizuje promociju na kojoj je okupio brojne kolege.

Tada je posebno isticao da je najviše ponosan na pesmu "Za Irenu" koju je posvetio supruzi i njihovoj ljubavi.

"Ovo nije samo priča o mojoj Ireni koja mi sada daje najveću snagu. To je jedna poštena, iskrena, ljudska, opšta priča o suštini, a to je ljubav. Nije tu bilo ni trunke želje da se ona impresionira, niti bilo koji drugi čovek.

Ispalo je, međutim, da je to jedna od najlepših interpretacija u mojoj karijeri. Ja to osećam duboko, nosim u sebi, to je deo mene. Naša ljubav koja je rasla i još uvek raste i u ovom iskušenju, naše priče pored kamina uz čašu vina, to je naše najveće bogatstvo.

Deca su na drugim stranama sveta, svako dođe i ode… Šta bih ja sada radio da nemam nju, moju Irenu?", govorio je pokojni pevač.

zoran kalezic i irena 2.jpg
Youtube / Grand TV 

Zoran je sa puno ljubavi i nežnosti govorio o svojoj supruzi, a medijima je tada otkrio kako su se njih dvoje upoznali i zavoleli.

"Irena i ja smo dugo zajedno, posle bura u mom životu, naišao sam na toplu, skromnu i tihu ženu. Jedino je ona mogla da me shvati i prihvati ovakvog kakav sam, potrošenog od života. Nisam zahtevan čovek, u njoj sam prepoznao dobru osobu i video privrženost. To je bila kulminacija koja je dovela do venčanja. Žena je srećna kada postane supruga čoveka koga voli", pričao je tada Zoran.

Pokojni pevač je publici tada priznao i kako je ova ljubavna balada nastala, a ta priča je mnoge ganula u srca.

"Ideja da stvorim tu pesmu nije moja nego jedne dame, Natalije Preočanin Samardžić, koja je pisala moj evergrin `Šta će meni vino i pesma cigana`. Kad je čula da sam bolestan, zajedno s mojim kumom nabavila mi je neke stvari koje mi pomažu u ovoj borbi.

Rekla mi je da sam je proslavio i da je pratila moju ljubav sa Irenom. Dodala je da piše pesmu o tome i pitala me za mišljenje. Pristao sam, ali da ja dodam nešto svoje. Ona je koristila metafore, a ja ispričao detalje kad sam sreo Irenu", opisao je letos Kalezić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna