Pevač Zoran Kalezić izgubio je bitku sa kancerom pluća i preminuo u 73. godini. Od njega se opraštaju brojni prijatelji i kolege, a među njima je i pevačica Lepa Lukić, koja je otkrila i detalje njihovog poslednjeg razgovora.

Pevačica je ispričala da se nedavno poslednji put čula sa Kalezićem, koji je tada već jedva govorio zbog bolesti.

"Malo sam sad odmarala, samo što sam zažmurila i zadremala, zovu me prijatelji iz Žarkova i rekoše mi da je umro. Oni mi uopšte nisu ništa javili, a trebalo je meni prvoj da jave. Danima sam ga zvala. Skoro smo se čuli. Nije mogao da priča od bolesti. Nisam htela da ga zivkam i maltretiram. Bio je moj veliki prijatelj i kolega. Mi smo se najviše družili u životu i pevali zajedno. Tuga", kroz jecaje je rekla Lepa za "Kurir".

Lepa Lukić zdravstveno stanje
Youtube/Printscreen/Kurir TV 

Zoran Kalezić o bolesti je nerado govorio za javnost, a uvek je isticao da ga vedar duh nije napustio, kao i da su mu najveća snaga supruga i muzika.

"Možemo da pričamo o svemu, ali o bolesti ne bih, iako znam da to pitanje ne mogu da izbegnem. Na kancer gledam s prezrenjem, ignorišem ga kao pojavu. To je nešto što čoveku naruži život, ospori mu ostvarenje želje. O tome ne volim da govorim. Neka kancer radi svoj posao, a ja ću svoj. Slušam medicinu i lekare, borim se, a muzikom ću se baviti do poslednjeg dana", rekao je jednom prilikom za magazin "Hello".

Preminuo Zoran Kalezić
ATA / Antonio Ahel 

"Ja sam na vreme očima dušu napojio lepotom. I shvatio šta je novac… A šta ja novcem mogu da kupim? Mogu da kupim par godina života. Borim se sa ovim kancerom, i onda malo da poboljšam neku terapiju. Ali ništa mnogo. Ne mogu da se spasem", rekao je pričao je pevač u avgustu prošle godine u intervjuu za Balkan info i dodao:

"Najneprijatnije mi je u Nikšiću, kad odem u bolnicu gde primam hemoterapiju, pa vidim onaj narod koji čeka isto kao i ja. Posle nekog vremena sam zamolio doktorku da me ne proziva preko reda. Stid me je. A oni hoće da mi pomognu. Onaj narod što čeka mi kaže da slobodno uđem. I niko se ne ljuti. Kakva je to nagrada lepa za život, kad su svi ljubazni."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna