Iako je danas jedan od najboljih sportista u istoriji, čiji uspeh prate vrtoglave cifre, Novak Đoković i te kako zna šta je nemaština. Odrastao je skromno, ali su se majka Dijana i otac Srđan uvek do poslednje kapi znoja borili da mu obezbede svetlu budućnost. Tim stopama nastavio je i Nole.

"Majka me je učila da perem čarape, jer nismo imali novca da kupimo veš mašinu. Tokom turnira po Evropi nisam imao ni dva-tri evra da dam za žeton za pranje veša. Štedeli smo na sve strane. Jednom sam bio smešten u hotelu u Francuskoj, gde sam delio krevet s drugim teniserom. Lavabo je bio u spavaćoj sobi, a ne u toaletu. Tu smo prali veš, koji smo sušili po lampama, radijatorima, ali i po uličnim svetiljkama, jer je tamo bilo sunca. Okačimo čarape na banderu da bi nam se brže osušile! Jednom nam je policija došla na vrata i opomenula nas da ne smemo da kačimo stvari na uličnu rasvetu", ispričao je svojevremeno teniser u emisiji "Da možda ne", a prenosi "Hit Informer".

novak djokovic dijana
Kurir / Damir Dervišagić 

Iako su obojica mlađi od njega, braća Marko i Đorđe znali su da mu prave razne smicalice, ali i da ga biju.

"Dobro su me lemali, iako su mlađi od mene. Jednom sam se vratio s turnira u stan i osetio da mi njih dvojica nešto spremaju. Dočekali su me i pitali da se igramo. Odveli su me u sobu, Marko je počeo da me davi, a Đole me je zveknuo po glavi! Prasnuli su u smeh, a meni je lila krv iz nosa! Dok sam se osvestio, pobegli su u kupatilo i zaključali se. Uzeo sam hoklicu i sedeo, čekajući da izađu. Kada su otvorili vrata, dočekao sam ih i obavio 'razgovor' sa njima. Više se nismo tukli", pričao je Novak jednom prilikom u emisiji "TV lica kao sav normalan svet".

U suprugu Jelenu zaljubio se još tokom srednjoškolskih dana, a detalje njihovog prvog sastanka i danas dobro pamti.

"Odlepio sam na nju već u Sportskoj gimnaziji. Znao sam da će biti moja supruga. Odveo sam je u restoran i poručio joj biftek, jer sam znao da ga voli. Kada smo dobili jelo, video sam da nešto nije u redu, pa sam pozvao konobara. Objasnio sam mu kako meso nije dobro ispečeno, a on mi je ljubazno odgovorio: 'Gospodine, naručili ste tatar biftek, on se tako sprema.'", otkrio je teniser, koji je ponosan na to što sa suprugom od prvog trenutka ima odnos pun ljubavi, razumevanja i poštovanja.  

"Bila je iskrena od prvog trenutka. Hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina", pričao je Đoković, koji je Jelenu zaprosio 2013. godine.

"Iznajmio sam dva balona, u jednom smo bili Jelena i ja, a drugi je trebalo da pusti poruku na kojoj piše: 'Hoćeš li da se udaš za mene?' Problem je nastao kada se balon zapalio! Jelena je počela da paniči: 'O Bože! Imamo rupu u balonu!' U tom trenutku se pojavio drugi balon sa porukom. Kada se Jelena okrenula da vidi šta piše, ja sam kleknuo i izvadio prsten. Tako smo se verili!", prisetio se svojevremeno Novak.

Kao i u svakom odnosu, i u njihovom ima nesuglasica, ali sve probleme rešavaju razgovorom.

"Ona mi je najveća podrška! Sposobna je, ambiciozna i jaka. Ali sa njom se najviše i svađam. Ne naređujem joj, jer da to volim da radim, bio bih u vojsci. Samo se raspravljamo, ali najslađe je kada se mirimo", iskren je bio Novak. 

Venčanje Jelene i Novaka Đokovića održano je 12. jula 2014. godine na Svetom Stefanu, u Crnoj Gori, a tri meseca kasnije par je dobio prvo dete, sina Stefana.

"Kada sam dobio sina, svet mi se okrenuo naopačke. Do tada mi je tenis bio sve i sve se vrtelo oko mene. Moji najbliži su se žrtvovali da bih ja davao svoj maksimum na terenu. Zbog prirode posla postao sam sebičan. Odjednom se sve promenilo. U početku sam morao sebe da podsećam da više nisam sam, da imam sina. U tome su mi pomagali supruga, majka, otac, braća... Sada kada dođem kući sa treninga, ostavljam reket i ne razmišljam o tenisu. Trudim da budem najbolji muž, otac i teniser. Zahtevno je, ali nije nemoguće", pričao je Novak u emisiji "Da možda ne". 

Tri godine nakon Stefana dobili su i drugo dete, ćerku Taru.

"Naša ćerka je jednim delom dobila ime po planini Tara, koja je divlja i skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje", objasnio je tada ponosni tata.

Još fotografija bračnog para Đoković pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Novak i Jelena Đoković u Marbelji

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna